Pavol Hrabovský Kultúra

Medvedie dni ovládli víkend v Tatrách: Nadšencov neodradil ani dážď, FOTO

Akcie sa zúčastnilo množstvo návštevníkov, a to aj napriek upršanému počasiu.

Ilustračný obrázok k článku Medvedie dni ovládli víkend v Tatrách: Nadšencov neodradil ani dážď, FOTO
24
Galéria
Foto: Pavol Hrabovský / Zdroj: Dnes24.sk

Medvedie dni privítali hojný počet malých aj veľkých návštevníkov. Upršané počasie na dobrej nálade na festivale neubralo. Akcia priniesla zaujímavé súťaže, zábavný program, aj zdravotnú prevenciu s kopou nových a zaujímavých informácií.

Pešo aj lanovkou

Návštevníci mali na výber hneď niekoľko druhov vstupov. Pre tých, ktorí sa chceli pohodlne vyviezť na festival lanovkou, tu bolo vstupné s obojsmerným lístkom. Turisticky založené rodinky mohli vystúpiť na Hrebienok známou asfaltovou cestou. Už v Starom Smokovci sme mohli vidieť značné skupinky ľudí, ktorí nedočkavo očakávali lanovku do centra festivalu.

Festival bol rozdelený do dvoch dní, v rámci ktorých ste mohli vidieť rôzne vystúpenia. Počas prvého dňa vás celým programom sprevádzal moderátor Laco Cmorej. V sobotu sa predviedli tanečná škola Credance, skupina Halibanda, Findikanti aj Simona Martausová. V nedeľu tešili návštevníkov Tyjátr Ivana Gontka, Divadlo Actores, či Divadlo Hudby. Program uzatvoril muzikál Mrázik v podaní Novej scény.

Nedeľným programom sprevádzal Marián Čekovský, ktorý taktiež vystúpil so svojou kapelou. V jeho réžií ste sa mohli zapojiť aj do niekoľkých pódiových súťaží.

Prvoradé zdravie

Pre deti aj dospelých bolo na festivale pripravených množstvo zaujímavých a poučných prednášok, medzi ktoré patrilo nahliadnutie do sveta horských záchranárov, či šírenie prevencie ohľadom rakoviny hrubého čreva.

Samozrejme, nechýbalo ani množstvo zábavných súťaží. Našli sme tu aj množstvo stanovíšť so zaujímavými hrami, ktoré si mohli deti vyskúšať. V jednom z nich mohli na vlastnej koži zažiť, aké je to podojiť kravu, či kozu.

Festival Medvedie dni nedokázalo zastaviť ani počasie, ktoré je v Tatrách vždy vrtkavé. Prudké lejaky sa striedali s takmer jasnou oblohou. Pre všetkých návštevníkov boli k dispozícií kryté stany, kde sa mohli schovať. Tí sa ale rozhodne nenechali odradiť, o čom svedčila aj hojná účasť.

Zúčastnili ste sa aj vy? Ak nie, pozrite si Medvedie dni v priloženej galérií.

Nenechajte si ujsť dianie z celého Slovenska na portáli Dnes24.sk

Témy, ktoré hýbu Slovenskom

Medvedie dni 2021 ovládli Tatry
24
Galéria
Foto: Pavol Hrabovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM