Pavol Krupka Správy

Medzi najlepšími lekármi Slovenska je aj popradská neonatologička Anna Antalíková

Druhý ročník projektu TOP Lekári na Slovensku má známe výsledky. Mnohých z nás iste teší, že medzi najlepšími lekármi Slovenska je aj odborníčka z Popradu - lekárka z Kliniky detí a dorastu tunajšej nemocnice MUDr. Anna Antalíková.

Ilustračný obrázok k článku Medzi najlepšími lekármi Slovenska je aj popradská neonatologička Anna Antalíková
Zdroj: Dnes24.sk

Cieľom projektu Hospodárskych novín a Zdravotníckych novín je postupne predstaviť špičku odborníkov z rôznych odborov slovenskej medicíny. Zoznam nominovaných vznikol na základe výberu, na ktorom sa podieľali hlavní odborníci ministerstva zdravotníctva z jednotlivých špecializácií. Na základe výzvy organizátorov sa do hlasovania zapojila široká zdravotnícka verejnosť, vrátane medicínskych pracovníkov zo štátnych a súkromných nemocníc.

Do nominácie sa dostala stovka odborníkov z každého odboru. Vo zverejnenom konečnom výbere sa nachádzajú mená tridsiatich troch z nich a medzi nimi mená jedenástich lekárov, ktorí dostali najviac hlasov. V odbore neonatológia získala najväčší počet hlasov popradská lekárka Anna Antalíková, zástupkyňa primára Kliniky detí a dorastu LF SZU a Nemocnice Poprad, a. s.

Ako sa uvádza na internetovej stránke popradskej nemocnice, veľkým úspechom pre toto zdravotnícke zariadenie bola už nominácia tejto odborníčky. Zisk najväčšieho počtu hlasov v odbore neonatológia je teda prestížnym úspechom MUDr. Antalíkovej i Nemocnice Poprad, a.s., a jej vysoko kvalifikovaného personálu. "Nielen samotná súťaž, ale aj jej výsledok je dôkazom toho, že naši odborníci patria medzi špičku na Slovensku a Nemocnica Poprad, a.s. tak môže poskytovať zdravotnícku starostlivosť na skutočne profesionálnej úrovni,” informoval jej generálny riaditeľ MUDr. Jozef Tekáč.

Výsledkom projektu je aj knižná publikácia TOP Lekári na Slovensku II, ktorá vyšla v týchto dňoch. Obsahuje aj rozhovory s ocenenými lekármi.

MUDr. Anna Antalíková patrí v Poprade k najznámenším lekárom. Predurčuje ju k tomu už jej medicínsky odbor. Jednotkou starostlivosti o fyziologického novorodenca, na ktorej je vedúcou lekárkou, prechádzajú všetky deti, narodené v popradskej nemocnici. Sama je často prvou detskou lekárkou, do ktorej rúk sa dostávajú hneď po tom, ako prídu na svet. Mnohí čerství rodičia, ktorí s ňou prídu do kontaktu, sa iste zhodnú, že je človekom veľmi milým, na ktorom vidno lásku k jej povolaniu a k deťom, o ktoré sa stará. Popredné umiestnenie na Slovensku by teda iste získala aj pri hlasovaní v kategórii ľudské kvality.

Zdroj: Nemocnica Poprad, Global 24

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM