Iné športy

Medzinárodné preteky kuriérov aj v Poprade: Cyklisti u nás odjazdili 4. etapu

Aj Poprad sa stal etapovým miestom medzinárodných cyklistických pretekov Karpatských kuriérov. Stalo sa tak po 30-tich rokoch.

Ilustračný obrázok k článku Medzinárodné preteky kuriérov aj v Poprade: Cyklisti u nás odjazdili 4. etapu
Zdroj: Mesto Poprad

Projekt, ktorý vznikol v roku 1975 si za cieľ kladie pripomínať si spoluprácu ilegálnych skupín z krajín V4 počas II. svetovej vojny. „Poprad bol dlhoročne etapovým mestom týchto cyklistických pretekov od ich vzniku až do roku 1988. Našim spoločným cieľom je vrátiť naše mesto po 30 rokoch opäť na mapu tohto medzinárodného športového podujatia,“ uviedol primátor mesta Poprad Anton Danko na tlačovej konferencii vo Varšave ešte 22. marca.

Okrem poľských (Lublin, Polaniec, Tarnov, Nový Sonč, Osvienčim a Jablonka) a maďarských (Tata a Veszprém) etapových miest, sa tak slovenským stalo práve mesto Poprad. Tu súťažiaci absolvovali 4. etapu, ktorá začala v sobotu 4. mája o 10:00 na námestí sv. Egídia.

„Pretekári sa museli popasovať s daždivým a chladným počasím. Predpokladaný príchod do cieľa bol o 14:00, no nakoniec pretekári aj napriek nepriaznivému počasiu zvládli 117 kilometrov za kratší čas a do cieľa prišli už pred 13:00 hodinou,“ uvádza sa na stránke mesta Poprad s tým, že pretekári si museli poradiť s náročnými stúpaniami na Magurskom sedle, Veľkej Frankovej a cez Tatranskú Lomnicu sa vrátili späť do cieľa do Popradu.

Napokon sa víťazom 4. etapy stal Holanďan Dennis van der Horst, druhý finišoval Talian Nicolas Dalla Valle z Tirolu a tretí skončil Stanisław Aniolkowsky.

Cyklisti v Poprade absolvovali 4. etapu v rámci medzinárodných pretekov kuriérov
10
Galéria
Zdroj: Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM