Marián Handzuš Hokej

Melicherčík vychytal víťazstvo Popradu!

Poprad si v domácom prostredí poradil s hosťami spod Zobora 3:0.

HK Poprad – HK K'CERO Nitra 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Góly: 28. Rapáč, 30. Kmiť, 59. Kroták. Rozhodovali: P. Grečko – Gajan, Tornay, vylúčení: 3:5, navyše S. Saliji (Nitra) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 3620 divákov.

Od úvodného buly sa domáci pustili do súpera s veľkou vervou. Laco v bráne hostí mal stále čo robiť, aby chránil čisté konto. Svitana, Kmiť, Nagy, Kroták a ďalší v záverečných fázach puk nedotiahli za Lacov chrbát. Veľkú príležitosť mal v 8. min Popradčan Lundberg, ale nedokázal premeniť trestné strieľanie. Hostia sa len sporadicky dostávali pred domáceho Melicherčíka, no ich akcie boli nebezpečné. Strelci na oboch stranách neuspeli a úvodná tretina skončila bez gólov. Na otvárací gól zápasu – po dovtedy veľmi rozháranej hre – si museli diváci počkať až do 28. minúty a keď domáci zaútočili, Paločko vystrelil, jeho strelu ešte Laco vyrazil, ale na dorážku Rapáča už bol prikrátky. Prišla osudná chyba mužstva spod Zobora, ktoré malo na ľade väčší počet hráčov. Na trestnej lavici si za to odsedel Gabriš len tridsať sekúnd, pretože Kmiť v presilovke dal druhý gól kamzíkov. Nitrania ožili a častejšie sa tlačili pred Melicherčíka, ktorý musel tiež načrieť do rezervoáru svojich kvalít. Nitrania sa snažili dať kontaktný gól a skomplikovať domácim cestu k víťazstvu. Nepríjemne dorážali na Melicherčíkovu bránu a ten čelil tlaku. Hra nabrala na obrátkach, puk sa rýchle presúval od brány k bráne. Aktivita bola častejšia na paliciach hostí. Domáci brankár riešil často ošemetné situácie. V oslabení sa dostal pred hosťujúcu bránu Suchý, akciu však nedotiahol, potom nájazdy nedotiahli Jasečko ani Kroták. Na druhej strane Chrenko zblízka trafil domáceho gólmana. Necelé tri minúty pred koncom zápasu po oddychovom čase odvolali hostia brankára a gól Krotáka do prázdnej brány v 58:39 min rozhodol o ich definitívnej prehre.

Hlasy po zápase:
Branislav Okuliar, tréner Nitry: Zápas sa hral vo vysokom tempe a moji zverenci zodpovedne dodržiavali taktické pokyny. Prvý gól sme dostali po tom, že sme puk nevyhodili v obrannom pásme, vzápätí v oslabení dostali druhý gól. Škoda nevyužitých šancí v závere. Obaja súperi dobre korčuľovali, preto bol zápas rýchly. Moji zverenci za tento týždeň majú toho dosť, preto ich musím pochváliť a súperovi pogratulovať k víťazstvu.
Ján Jaško, tréner Popradu: „Ďakujem za gratuláciu. Zápas sme rozohrali podobne ako proti Žiline. Súper sa viac sústredil na bránenie stredného pásma, čo nám robilo problémy, nehráme jednoducho. Aj keď sme mali viac príležitosti, aj trestné strieľanie, hokej sa hrá na góly, nie na šance. V závere sa rozohrala naša štvrtá päťka, aj keď v závere sme sa zbytočne stiahli do defenzívy, urobili aj chyby, ale Melicherčík bol mužom na mieste.“

Zdroj: TASR

Melicherčík vychytal víťazstvo Popradu!
1
Galéria
pp_1107_pp-nr
20
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM