Martin Sýkora Správy

Mengusovský bežecký areál je minulosťou: Sťahuje sa na Štrbské pleso

Milovníci bežeckého lyžovania budú mať pod Tatrami o jeden bežecký areál menej. Mengusovský bežkársky raj v priebehu zimnej sezóny 2016/2017 neotvoria.

Ilustračný obrázok k článku Mengusovský bežecký areál je minulosťou: Sťahuje sa na Štrbské pleso
Zdroj: Dnes24.sk

Prevádzkari sa dohodli na spolupráci s obcou Štrba a počas zimy sa budú starať o bežecký areál priamo na Štrbskom Plese, ktorý od novej zimnej sezóny ponesie názov Areál bežeckého lyžovania Snow – Štrbské Pleso.

Môže za to najhoršia zimná sezóna

„Naše snaženie v Mengusovciach sme ukončili a presunieme sa s technikou a personálom na Štrbské Pleso, kde sa budeme snažiť pripraviť čo najlepšie podmienky pre vrcholový šport i pre verejnosť v spolupráci s obcou Štrba,“ uviedol prevádzkar Mengusovského bežkárskeho raja Peter Mosný. Doplnil, že tohtoročná zimná sezóna v Mengusovciach bola jedna z najhorších. V priebehu víkendov sa v areáli vystriedalo denne aj 280 bežkárov, napriek tomu ani jeden deň nemohli návštevníkom ponúknuť možnosť zabehať si po upravenom prírodnom snehu.

Filozofia postavená na kvalite

„Naša filozofia bola od začiatku postavená na čo najefektívnejšom, ale aj najkvalitnejšom poskytovaní služieb pre bežkárov. Preto sa naše snaženie presúva na Štrbské Pleso. Veríme, že spojením síl poskytneme na jednom mieste oveľa viac, ako by to bolo na dvoch miestach,“ skonštatoval. Do Vysokých Tatier chce priniesť denne upravené bežecké trate, možnosť večerného bežeckého lyžovania pod umelým osvetlením na štadióne, rozšírenie tratí a úpravu priamo na jazere, ktoré je vhodné pre amatérskych bežkárov.

PREČÍTAJTE SI AJ: Štrbské pleso sa postupne mení: Prioritami sú parkoviská, cesty a služby

Bežecké lyžovanie aj pre deti

„V budúcnosti chceme rozšíriť trate aj o Mlynickú dolinu. Pre deti sa budeme snažiť vytvoriť malý zábavný bežkársky park, bude tu fungovať stan na prezliekanie a oddych, požičovňa a servis lyží, ale i bufet s teplým občerstvením,“ vymenoval Mosný. Areál na Štrbskom Plese je najväčším priestorom pre bežcov na lyžiach vo Vysokých Tatrách. Ponúka osem bežeckých okruhov, ktoré sú dlhé 1,4 až 5 km, určené pre začiatočníkov i pokročilých, ale aj dva okruhy okolo jazera.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM