Monika Vengrínová Rôzne

Mesto chce poďakovať darcom krvi: Aké benefity pre nich pripravilo?

Držitelia diamantovej Janského plakety a Kňazovického medaily budú mať v meste Poprad určité benefity. Mesto im chce takýmto spôsobom poďakovať. O čo ide?

Ilustračný obrázok k článku Mesto chce poďakovať darcom krvi: Aké benefity pre nich pripravilo?
Zdroj: TASR

V rokoch 1994–2015 bolo v Poprade evidovaných 29 držiteľov diamantovej Janského plakety a štyroch držiteľov Kňazovického medaily. Práve pre nich si mesto pripravilo určité benefity.

„Cieľom mesta je ponúknuť darcom krvi dôstojné a hodnotné benefity v rámci portfólia mesta, a to, buď parkovanie na bezrampových parkoviskách v správe SMK alebo návštevu kultúrnych podujatí organizovaných mestom,“ uviedol prednosta Mestského úradu Róbert Bujalka s tým, že by išlo o desať bezplatných návštev takýchto podujatí za kalendárny rok.

Týchto 33 ocenených darcov krvi dostane možnosť vybrať si jednu z dvoch ponúkaných alternatív. Podmienkou však je, aby darcovia mali trvalý pobyt v meste Poprad a boli práve držiteľmi diamantovej Janského plakety a Kňazovického medaily.

„Je to jeden z najlepších modelov oceňovania darcov krvi v rámci slovenských samospráv. Je nadštandardný a myslím si, že bude aj vzorom pre ďalšie mestá,“ povedal viceprimátor Igor Wozš. V prípade, že sa tento odmeňovací systém osvedčí, primátor mesta nevylúčil, že by mohol byť systém určitého odmeňovania rozšírený aj na ďalších darcov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM