Monika Vengrínová Samospráva

Mesto ide investovať balík peňazí: Dobuduje sa športový areál, ulice čakajú rekonštrukcie

Nové rozpočtové akcie a dofinancovanie už schválených investičných projektov dnes na mimoriadnom zastupiteľstve odsúhlasili mestskí poslanci. Rekonštrukcia tak čaká dve ulice v Poprade-Matejovciach a dobuduje sa i športový areál základnej školy v Spišskej Sobote.

Ilustračný obrázok k článku Mesto ide investovať balík peňazí: Dobuduje sa športový areál, ulice čakajú rekonštrukcie
Zdroj: TASR

Do rozpočtu na rok 2014 dnešným schválením mestskými poslancami pribudnú dve nové rozpočtové akcie, pričom 230 tisíc eur pôjde na rekonštrukciu komunikácie a chodníka na Smetanovej ulici v Matejovciach, kde zároveň dôjde k výmene prístrešku autobusovej zastávky a doplneniu zelene, a ďalších 50 tisíc eur na dobudovanie komunikácie a osvetlenia na Staničnej ulici v rovnakej mestskej časti.

S rekonštrukciou sa začne v lete

„Tieto položky sa do rozpočtu dostali na základe požiadaviek mestských poslancov, ktoré vzišli od obyvateľov nášho mesta. Myslím si, že obe investície sú veľmi žiadané,“ uviedla vedúca ekonomického odboru na Mestskom úrade v Poprade Jitka Púčiková a zároveň dodala, že predpokladaný začiatok rekonštrukčných prác je naplánovaný na leto.

Okrem dvoch nových investičných akcií poslanci zároveň schválili dofinancovanie už schválených akcií vo výške 13 tisíc eur na revitalizáciu zelene a oddychových plôch na Štefánikovej ulici pri bytovom dome Kamélia a zároveň finančné prostriedky na druhú etapu dobudovania športového areálu Základnej školy s Materskou školou Vagonárska v Spišskej Sobote, a to vo výške 250-tisíc eur.

Peniaze pôjdu z úspor

„Všetky tieto výdavky vykryjeme úsporou finančných prostriedkov súvisiacich s ukončením verejného obstarávania za všetky stavby, ktoré už máme v tomto roku vysúťažené,“ dodala Púčiková. Táto úspora predstavuje čiastku 312 tisíc eur. Ďalších 221 tisíc bude použitých z mestského fondu rozvoja bývania.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM