Ľubomír Hudačko Správy

Mesto musí konať: Lávku na frekventovanom mieste v Poprade UZAVRÚ, je v havarijnom stave!

Zatiaľ mesto odporúča využívať lávku pre peších na návodnej strane, prípadne lávku pre peších na ul. Popradské nábrežie.

Ilustračný obrázok k článku Mesto musí konať: Lávku na frekventovanom mieste v Poprade UZAVRÚ, je v havarijnom stave!
Zdroj: Mesto Poprad

Z dôvodu havarijného stavu lávky pre peších nachádzajúcej sa na povodnej strane mosta na ul. 1. mája, dôjde od 18.6.2024 jej nevyhnutnej uzávierke. Mesto Poprad o tom informuje na sociálnej sieti.

„Na rekonštrukciu tejto lávky ako aj na rekonštrukciu mosta vrátane lávky na návodnej strane bolo v roku 2022 vydané stavebné povolenie a zároveň vyčlenené finančné prostriedky na realizáciu,“ vysvetlila samospráva s tým, že mesto Poprad už v roku 2022 vyhlásilo na rekonštrukciu mosta a lávok verejné obstarávanie, ktoré však bolo zmarené odstúpením úspešného uchádzača od podpisu zmluvy.

Prečo sa to predĺžilo

Mesto Poprad bezodkladne vyhlásilo na danú rekonštrukciu nové verejné obstarávanie.

„Opakovanými námietkami toho istého uchádzača, ktorý v predošlej súťaži odstúpil od podpisu zmluvy (v jednom procese verejného obstarávania boli podané až štyri námietky toho istého uchádzača) sa však celý proces verejného obstarávania predĺžil,“ priblížili ďalej z mesta.

Čo mesto odporúča

K rekonštrukcii mosta a lávok teraz podľa mesta nemožno pristúpiť, keďže daný uchádzač po jeho vylúčení z predmetného verejného obstarávania, ktorého oprávnenosť svojim rozhodnutím potvrdil aj Úrad pre verejné obstarávanie, podal na súd správnu žalobu proti rozhodnutiu Úradu pre verejné obstarávanie o jeho vylúčení z procesu verejného obstarávania.

„Zatiaľ odporúčame využívať lávku pre peších na návodnej strane, prípadne lávku pre peších na ul. Popradské nábrežie. Cyklistom odporúčame využívať novú lávku pre cyklistov nachádzajúcu sa oproti Okresnému úradu Poprad,“ doplnili z mesta Poprad.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM