Samospráva

Mesto Poprad stálo celoplošné testovanie približne 93-tisíc eur: Na čo išlo najviac?

Mesto Poprad stálo celoplošné testovanie na ochorenie COVID-19 približne 93.000 eur. Informuje o tom samospráva na svojej webovej stránke s tým, že v Poprade sa testovalo počas dvoch víkendov na 39 odberných miestach.

Ilustračný obrázok k článku Mesto Poprad stálo celoplošné testovanie približne 93-tisíc eur: Na čo išlo najviac?
Zdroj: Pixabay.com

Mesto v spolupráci s Červeným krížom zadovážilo počas celého testovania stravu pre celý odberný tím v hodnote skoro 9000 eur. Ďalej samospráva z vlastných finančných zdrojov zabezpečila ochranné pomôcky a odevy pre dobrovoľníkov a administratívnych pracovníkov v hodnote zhruba 25.000 eur,“ vyčíslila radnica.

Dezinfekčné, sanitárne a iné pomôcky boli v hodnote vyše 8000 eur.

Do tejto kategórie podľa mesta patria vrecia na odpad, dezinfekcia, dezinfekčné gély, jednorazové vreckovky, vytyčovacie pásky, nádoby na postrek s pumpou a pomôcky pre administratívnych pracovníkov.

V rámci celoplošného testovania mesto zabezpečilo prijímateľom a zamestnancom v Zariadení sociálnych služieb pre občanov bez prístrešia na Levočskej ulici testovanie v hodnote 400 eur.

Radnica vyčlenila finančné prostriedky aj pre administratívnych pracovníkov a dobrovoľníkov v hodnote zhruba 47.000 eur a na mzdové náklady zamestnancov mesta Poprad finančné prostriedky vo výške zhruba 3500 eur.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM