Webnoviny - Rôzne

Mesto Vysoké Tatry vyhlásilo mimoriadnu situáciu

Primátor mesta Vysoké Tatry Ján Mokoš vyhlásil v súvislosti so silným vetrom mimoriadnu situáciu na území celých Vysokých Tatier.

Ilustračné foto. Foto: SITA/APVYSOKÉ TATRY 8. apríla (WEBNOVINY) – Mimoriadna situácia platí oddnes od 7:00. Mesto Vysoké Tatry vyčíslilo doterajšie škody spôsobené vetrom na majetku mesta na 36 000 eur.

Poškodené sú najmä strechy, oplotenia, rímsy, parapety a porozbíjané okná na viacerých mestských budovách. Hneď po vyhlásení mimoriadnej situácie mesto prostredníctvom elektronického výstražného systému upozornilo o vzniknutej situácii subjekty cestovného ruchu, školy, škôlky, správcov objektov, mestské organizácie a ďalšie zariadenia.

„Situáciu budeme naďalej monitorovať a v prípade, že sa zhorší, zvoláme ďalšie zasadnutie krízového štábu mesta,“ uviedol primátor. Keďže meteorológovia avizujú, že silný vietor pre oblasť Vysoké Tatry by mal pretrvať až do sobotňajšieho predpoludnia, krízový štáb mesta Vysoké Tatry žiada, aby ľudia zbytočne nevychádzali von a zabezpečili si svoj majetok.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM