Martin Sýkora Samospráva

Mesto začne s obnovou školských jedální: Priestory na Ulici mládeže sú na pokraji katastrofy

Radnica pomôže finančnou injekciou popradským školským jedálňam. Na ich obnovu poputujú desaťtisíce eur.

Ilustračný obrázok k článku Mesto začne s obnovou školských jedální: Priestory na Ulici mládeže sú na pokraji katastrofy
Zdroj: TASR

Vyše 75 000 eur pôjde z mestskej kasy na riešenie zlého stavu školských jedální vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Najhoršie je na tom jedáleň pri Materskej škole na Ulici mládeže.

Mestský parlament schválil zvýšenie výdavkov pre školstvo o 50 000 eur, ktoré sa budú čerpať priebežne. Financie poslúžia na riešenie požiadaviek jednotlivých škôl a na obnovu starých zariadení. Čiastka 10 000 eur pôjde na Základnú školu s materskou školou (ZŠ s MŠ) na Francisciho ulici, 5 000 eur na ZŠ s MŠ na Dostojevského ulici a viac ako 6 000 eur na ZŠ s MŠ na Koperníkovej ulici v mestskej časti Matejovce.

V najhoršom stave je jedáleň pri Materskej škole na Ulici mládeže. Práve tam poputuje 25 500 eur. Jedáleň sa bude kompletne rekonštruovať. Na vážne nedostatky poukázal okresný hygienik, ktorý tu vo februári uskutočnil kontrolu. Popradská poslankyňa Alena Madzinová uviedla, že školské jedálne potrebujú financie na ich obnovu. Podľa nej si tento zámer vyžaduje určitú prioritu. Vedúca odboru školstva, mládeže a športu Edita Pilárová uviedla: „V jedálni nie je možné vykonať len čiastkové práce, pretože havarijný stav si vyžaduje absolútnu rekonštrukciu.“

Pilárová poukázala na množstvo problémov, ktoré trápia popradské školské jedálne. „Staré kotly nám slúžia 50 rokov, aj keď majú životnosť len 30, ale dnešné nové desaťročné už nefungujú,“ priblížila jeden z problémov. Rovnako tak poukázala na problém tabúľ. „Staré tabule slúžili 50 rokov, kúpime dnes nové a tie vydržia dva roky, lebo sú vo vnútri duté,“ vysvetlila.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM