Martin Sýkora Samospráva

Mestské zastupiteľstvo upravilo rozpočet: Viac dostanú škôlky, opravovať sa budú aj chodníky

Stredajšie zasadanie mestského zastupiteľstva prinieslo zaujímavý priebeh. To najzaujímavejšie prišlo na záver.

Ilustračný obrázok k článku Mestské zastupiteľstvo upravilo rozpočet: Viac dostanú škôlky, opravovať sa budú aj chodníky
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Stredajšie zasadanie mestského zastupiteľstva prinieslo hneď niekoľko zaujímavých bodov. Upravovali sa toky peňazí, živo sa diskutovalo o novej mestskej energetickej eseročke, ale to najlepšie prišlo na záver.

Poslanci mesta Poprad počas zastupiteľstva v stredu tradične menili rozpočet na tento rok. Radnica chce podporiť materské školy. Od pôvodného plánu zriadiť parkovisko pred bytovým domom Erbium na sídlisku Juh vedenie mesta po petícii od občanov upustilo. Poslanec Slavomír Božoň napriek tomu interpeloval vedenie samosprávy, aby súčasné parkovisko rekonštruovali a legalizovali. Inkriminovaný bytový dom je jeden z mála v Poprade, ktorý nemá vlastné parkovisko. „Z dôvodu petície obyvateľov mesta Poprad sa nebude realizovať výstavba parkoviska v hodnote 188 000 eur,“ uviedli na mestskom zastupiteľstve.

V rozpočte mesta sa zmenili bežné príjmy, pričom sa zvýšili o 205 100 eur, z toho o 196 600 eur z priaznivého vývoja podielových daní z príjmu fyzických osôb v roku 2016. Z tejto sumy sa 98 000 eur pridelí na Správu mestských komunikácií, a to na opravu chodníkov a miestnych komunikácií. Hodnotu 100 000 eur pridelili mestskí poslanci na sociálne služby z dôvodu zvýšenia požiadaviek obyvateľov mesta o opatrovateľskú službu.

Rovnako bola zrušená aj suma 35 000 eur na vybudovanie váhy v zbernom centre na Ulici Ludvíka Svobodu. Poslanci schválili dotáciu na rekonštrukciu kultúrneho domu v mestskej časti Poprad-Veľká v hodnote 42 000 eur. Na odpadové hospodárstvo vyčlenili dodatočne 39 000 eur. „Na potreby vzdelávania bolo pridelených 285 000 eur, pričom na materské školy to je hodnota 189 500 eur a pre základné školy suma 20 000 eur,“ povedali na zastupiteľstve.

Na záver zasadania prišli interpelácie a bolo sa na čo pozerať. Kompletný záznam zo zasadania mestského zastupiteľstva si môžete pozrieť v našej videogalérii.

2. zasadnutie MSZ mesta Poprad 27.4.2016 - záznam
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM