Martin Sýkora Rôzne

Mestskí policajti v akcii: Drobné krádeže, podchladený muž a opité dievčatá

V Poprade sa niektoré situácie opakujú so železnou pravidelnosťou. Mestskí policajti riešia to isté dookola - krádeže, alkohol a ľudí bez strechy nad hlavou.

Ilustračný obrázok k článku Mestskí policajti v akcii: Drobné krádeže, podchladený muž a opité dievčatá
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Poprad patrí medzi najkrajšie mestá na Slovensku. Mestskí policajti však poznajú aj jeho odvrátenú tvár, s ktorou sa dennodenne stretávajú – krádeže, alkohol a iné notoricky sa opakujúce problémy. Šéf popradských mestských policajtov informoval o niekoľkých situáciách, ktoré to dokazujú.

Krádeže, straty a nálezy

V utorok (2.10.) o 16:50 hod. riešila hliadka MsP Poprad oznam pracovníkov SBS z Kauflandu, ktorí prichytili pri krádeži tovaru na predajni jednu osobu. „Chlieb v hodnote 1,78 eura ukradol iba 16-ročný Popradčan. Za priestupok proti majetku, ktorý svojim skutkom spáchal, mu bola uložená bloková pokuta,“ uviedol Šipula. Každodenná rutina sa premietla aj do ďalšieho výjazdu z toho istého dňa. „O 17:34 hod. bolo na linku 159 oznámené, že na Tatranskom námestí leží na zemi neznámy muž vo veku 50–60 rokov. Mestskí policajti na mieste zistili muža, ktorý bol silno podchladený a nedokázal reagovať na vonkajšie podnety,“ ozrejmil prácu v teréne mestský policajt.

„Posádka privolanej sanitky na mieste potvrdila, že zdravotný stav tohto muža bol tak vážny, že pomoc prišla v poslednej chvíli,“ dodal Šipula.

Deň mestských policajtov sa ani zďaleka neskončil, mali aj príjemnejšie starosti. „Občianka Popradu nám oznámila, že našla mobilný telefón značky LG,“ vysvetlil mestský policajný šéf. Mestskí policajti nájdenú vec prevzali a následne sa im podarilo zistiť majiteľku, ktorá si svoj stratený mobilný telefón prevzala na úradovni.

Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Pijú mladí, pijú veľa

Práca mestských policajtov nie je iba cez deň. Večerný a nočný život prináša svoje špecifické situácie. „V piatok (5.10.) o 21:15 hod. mestskí policajti zistili mladistvé osoby podozrivé z konzumácie alkoholických nápojov,“ komentoval Šipula o situácii, ktorá sa v Poprade vyskytuje každý víkend. Vykonaná dychová skúška u maloletých dievčat dopadla podľa očakávaní. „16-ročná mladistvé dievča z Popradu nafúkalo 0,55 mg/l a jej rovesník, dokonca 0,75 mg/l, čo je 1,56 promile. V ten istý večer o 21:50 hod. bol hliadkou mestskej polície zistený ďalší 16-ročný Popradčan požívajúci alkohol na ulici Murgašovej. Tento mladík pri dychovej skúške nafúkal 0,45 mg/l. Podozrivých si prevzali rodičia,“ uzavrel mestský policajt. Všetky tri prípady boli postúpené do správneho konanie pre porušenie ustanovení zákona o ochrane pred zneužívaním alkoholických nápojov.

Zdroj: Poprad24/Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM