Martin Sýkora Krimi

Mestský poslanec so zbraňou a drogami: Prokurátor vzniesol obvinenie

32-ročný mestský poslanec skončil v rukách polície. Ide o nelegálne držanú zbraň a nájdené striekačky so stopami drog - poslanec chýbal aj na zasadnutí MsZ.

Ilustračný obrázok k článku Mestský poslanec so zbraňou a drogami: Prokurátor vzniesol obvinenie
Zdroj: TASR

Začalo to kradnutou zbraňou

S informáciou o zadržaní poslanca informovala TV JOJ, ktorá zverejnila dôvody, prečo sa 32-ročný komunálny politik ocitol v rukách polície. Podľa televízie poslanec našiel zbraň v kufri svojho auta. Spanikáril a na políciu nešiel. Pišťoľ uzamkol do pokladničky, ktorú vložil do schránky pred ambulanciou, v ktorej ordinuje ako lekár. Tam ju našiel náhodný muž a odniesol ju na políciu.

Komerčná televízia uviedla, že poslanec na polícii tvrdil, že zbraň je jeho. Tá však bola ukradnutá majiteľke jedného z penziónov v jej dome. Všetky informácie však dávajú viac otázok ako odpovedí. Vyšetrovateľ zisťuje, prečo bola zbraň v aute mestského poslanca, prečo sa s ňou neprihlásil na polícii a prečo potvrdil, že pištoľ je jeho.

V schránke boli aj drogy

To však nie je všetko. V schránke sa vedľa zbrane údajne našli aj tri zatavené striekačky so stopami pervitínu a marihuana.

„32-ročný Popradčan bol obvinený z drogovej trestnej činnosti a z trestného činu nedovoleného ozbrojovania,“ informovala hovorkyňa KR PZ v Prešove Jana Migaľová.

Poslanec by mal byť stíhaný na slobode.

Poslaneckého mandátu sa zatiaľ nevzdal

Miesto 32-ročného poslanca ostalo vo štvrtok, kedy zasadalo popradské mestské zastupiteľstvo, prázdne. K situácii sa vyjadril aj primátor Jozef Švagerko.

„Budeme postupovať podľa zákona. Opieram sa o prezumpciu neviny. Z ľudskej stránky mu chceme pomôcť, aby sa mohol dostatočne obhájiť a aby sa spravodlivosť ukázala,“ konštatoval Švagerko.

Či všeobecný lekár príde o svoj poslanecký mandát je v tejto chvíli predčasne diskutovať a hovoriť. Ak by sa svojho mandátu vzdal, do poslaneckej lavice by zasadol náhradník, ktorým je Anton Andráš.

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM