Rôzne

Meteorológia i neandertálci: V Gánovciach bude deň otvorených dverí

Pracovisko Slovenského hydrometeorologického ústavu v Gánovciach otvorí svoje brány verejnosti. Okrem toho sa môžete tešiť aj na prehliadku tamojšieho geoparku. A to všetko zadarmo.

Ilustračný obrázok k článku Meteorológia i neandertálci: V Gánovciach bude deň otvorených dverí
Zdroj: TASR

Mestská informačná kancelária (MIK) v Poprade pripravila spolu s Podtatranským múzeom a Slovenským hydrometeorolo­gickým ústavom (SHMÚ) – Aerologickým a radiačným centrom v Gánovciach podujatie pod názvom Objav okolie Popradu. Miloš Gallovič z MIK informoval, že v rámci akcie organizujú prehliadku gánovského pracoviska.

„Zraz a začiatok prehliadky je v areáli Aerologického a radiačného centra v piatok 22. marca o 9.30 h. Samotný deň otvorených dverí v SHMÚ Gánovce je v čase od 9. do 16. hodiny,“ priblížil Gallovič a dodal, že počas špeciálnej prehliadky meteorologického pracoviska v Gánovciach, si návštevníci budú môcť prezrieť celý areál, ale aj vnútorné pracoviská. „Budú sa môcť oboznámiť s činnosťou pracoviska, získať informácie z oblasti meteorológie a klimatológie a dozvedieť sa viac o meracej technike,“ doplnil Gallovič.

Následne sa pešou prechádzkou návštevníci presunú ku Geoparku Neandertal Gánovce, kde sa o odborný výklad postarajú pracovníci z Podtatranského múzea v Poprade. O 12. hodine napoludnie je naplánované aj spoločné vypustenie meteorologického balóna s rádiosondou. „Podujatie je pre všetkých záujemcov bezplatné,“ uzavrel Gallovič.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM