Monika Gécziová Správy

Meteorológovia vydali výstrahy pre Popradský okres: Pred týmto treba byť na pozore

Meteorológovia prichádzajú s ďalšími výstrahami, ktoré sa týkajú okresu Poprad. Varujú pred extrémne nízkymi teplotami i poľadovicou.

Ilustračný obrázok k článku Meteorológovia vydali výstrahy pre Popradský okres: Pred týmto treba byť na pozore
Zdroj: TASR

Už od štvrtkového večera 17. januára od 21:00 do 18. januára do 9:00 platí výstraha 1. stupňa pred poľadovicou, ktorú podľa meteorológov z Hydrometeoro­logického ústavu (SHMÚ) môžeme ojedinele očakávať v našom okrese.

„Tvorba poľadovice predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity, a to pre dopravu, pohyb osôb i infraštruktúru akou sú napríklad rôzne typy vedenia a pod.,“ uvádza sa na stránke SHMÚ s tým, že výskyt poľadovice je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Odborníci na počasie varujú aj pre nízkymi teplotami a to od 18. januára od 21.00 do 19. januára do 9:00 hodiny. Vydaný je rovnako prvý stupeň výstrahy: „V okrese Poprad sa miestami očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu –15 až –17 °C. Takáto nízka teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch.“ Očakávaný mráz nie je podľa meteorológov v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavý, ale môže spôsobiť poškodenie zdravia.

foto: ilustračné

Zdroj: SHMÚ
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM