Správy

Meteorológovia vyšli s výstrahou pre okres Poprad: Sledujte, koľko cm má pripadnúť

Odborníci zo Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) vydali výstrahu prvého stupňa pre náš okres. Sneženie ešte nie je všetko.

Ilustračný obrázok k článku Meteorológovia vyšli s výstrahou pre okres Poprad: Sledujte, koľko cm má pripadnúť
Zdroj: TASR

Je zima a sneženie sa samozrejme dá očakávať. Meteorológovia však dvíhajú varovný prst pred intenzitou tohto javu.

„V okrese Poprad sa OJEDINELE očakáva výskyt sneženia pri ktorom spadne 10 – 15 cm nového snehu,“ uvádza SHMÚ na svojich stránkach.

Výstraha podľa nich platí od utorku 28. januára 9:00 hod do 21. hodiny.

"Uvedená výška nového snehu predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (dopravu a pohyb osôb). Predpokladaná výška nového snehu je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,"dodávajú odborníci.

Okrem sneženia nás však v týchto dňoch podľa SHMÚ potrápi aj silný vietor na horách. Výstraha I. stupňa platí v utorok 28. januára od 7:00 do polnoci 29. januára.

„V okrese Poprad sa na HREBEŇOCH TATIER MIESTAMI očakáva výskyt vetra s priemernou rýchlosťou nad 20 m/s (70 km/h), ktorý dosiahne krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 30 – 37 m/s (110 – 135 km/h),“ uvádza oficiálna stránka slovenských meteorológov.

Podľa nich je predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, no predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (najmä pre pešiu turistiku a horolezectvo).

Sledujte nás aj na našom FacebookuInstagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Popradu a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM