Peter Handzuš Rôzne

MHD vás odvezie až na cintorín, cesta bude jednosmerná

Návštevníkov cintorína vo Veľkej čaká niekoľko zmien. Hneď prvú si všimnú tí, ktorí čakajú na autobus MHD na zastávke pred hlavnou bránou. Môže sa stať, že autobus popri nich prefrčí až na parkovisko v areáli cintorína.

Zástavka MHD linky č. 3 Veľká cintorín zmenila svoje miesto. Autobus už nestojí pred hlavnou bránou na velický cintorín, ale vchádza do jeho areálu. Nová zastávka bude na hlavnom parkovisku pred budovou Pohrebno – cintorínskych služieb. Nová zastávka autobusov je pohodlnejšia aj pre návštevníkov cintorína.

Doprava na parkovisku bude riešená jednosmerne. Autobusy sa tak budú otáčať pohodlnejšie a bezpečnejšie, ako na malom priestranstve pred hlavnou bránou. Jednosmerná doprava pomôže aj pri zvýšení plynulosti premávky, hlavne po smútočných obradoch. Vtedy je problém dostať sa von ale i dnu do areálu cintorína.

„Čakáme už len na oficiálne rozhodnutie mesta a na osadenie dopravných značiek,“ povedala pre médiá konateľka Pohrebno – cintorínskych služieb, Mária Trembáčová.

Na parkovisku pribudnú aj dve nové miesta pre zdravotne postihnutých, aby aj títo obyvatelia Popradu sa dostali k hrobom čo najpohodlnejšie.

O ďalších novínkách na cintoríne vo Veľkej vás budeme čoskoro informovať.

MHD vás odvezie až na cintorín, cesta bude jednosmerná
1
Galéria
cintorin_bus
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM