Rôzne

Mieri k nám naozaj vzácna návšteva: Do Tatier zavíta generálny tajomník OSN Pan Ki-mun!

Región Vysokých Tatier bol svedkom už mnohých vzácnych a významných návštev. Nebude tomu inak ani o niekoľko dní. Mieri k nám totiž generálny tajomník OSN Pan Ki-mun.

Ilustračný obrázok k článku Mieri k nám naozaj vzácna návšteva: Do Tatier zavíta generálny tajomník OSN Pan Ki-mun!
Zdroj: TASR

Počas štvordňovej návštevy (17.-20. októbra) sa Pan Ki-mun stretne so všetkými tromi najvyššími ústavnými činiteľmi. Najskôr má na programe návštevu pamiatok a prírodných zaujímavostí v regióne Vysokých Tatier. V Tatrách sa má v nedeľu (18.10.) večer stretnúť aj s prezidentom Kiskom, na ktorého pozvanie na Slovensko príde.

V pondelok (19.10.) navštívi Pan Ki-mun Univerzitu Komenského, stretne sa so študentmi a vystúpi s prednáškou k implementácii udržateľných rozvojových cieľov. Preberie si tiež čestný doktorát UK. Následne v historickej budove parlamentu spolu s ministrom zahraničných vecí Miroslavom Lajčákom otvorí výstavu venovanú 70. výročiu založenia OSN.

V rámci pondelkového programu má naplánovaný aj pracovný obed s premiérom Robertom Ficom. Okrem toho sa stretne s predsedom Národnej rady SR Petrom Pellegrinim a navštívi utečenecké centrum v Gabčíkove.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM