Monika Vengrínová Kultúra

Mikuláša prišli čakať tisícky Popradčanov. Vyvrcholením bol veľkolepý ohňostroj

Tak ako býva zvykom, ani tento rok Mikuláš Poprad neobišiel. Prišiel deň pred sviatkom Sv. Mikuláša, aby potešil tých najmenších, i tých skôr narodených. Na popradskom námestí si jeho príchod podľa odhadov organizátorov nenechalo ujsť približne sedemtisíc divákov.

Ilustračný obrázok k článku Mikuláša prišli čakať tisícky Popradčanov. Vyvrcholením bol veľkolepý ohňostroj
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

Program začal krásnou typicky vianočnou rozprávkou Perinbaba, v ktorej účinkovalo tridsaťšesť najmä domácich hercov z divadiel Commedia a Ozvena Stráže, DFS Letnička, TK Trend, Klub GY-TA a herci z Divadla Portál v Prešove. Rozprávku nacvičovali šesť týždňov, aby popradským deťom vyčarovali na tvárach úsmev.

Do rozprávky počas záverečnej piesne plynulo vstúpil očakávaný Mikuláš so svojim pomocníkmi anjelom a čertom. V programe sa predstavila aj Dominika Mirgová, ktorá zaspievala piesne z vlastnej tvorby vrátane vianočnej. „Celý program mohli návštevníci podujatia sledovať na novom, vyššom pódiu, ktoré zlepšilo výhľad na účinkujúcich. Tí sa po programe vybrali medzi deti a svojou prítomnosťou a množstvom sladkostí pomohli dotvoriť čarovnú atmosféru na zaplnenom námestí,“ vysvetľuje hovorca mesta Marián Galajda.

Príchod Mikuláša vyvrcholil zapálením vianočnej výzdoby v celom meste. Jej spustenie odpočítali samotné deti spolu s Mikulášom. Veľkolepý ohňostroj, ktorý nasledoval bezprostredne po tom, bol dokonalou bodkou za nezabudnuteľným programom. Zážitkom pre malých i veľkých bola tiež možnosť odfotografovať sa v špeciálnych mikulášskych ateliéroch, ako i vystúpenie žonglérov pod rozsvietenou vianočnou výzdobou.

Tá je v rámci celého mesta v podstatnej miere rovnaká ako minulý rok. „Na nové prvky bolo mestským zastupiteľstvom v rozpočte schválených desaťtisíc eur. Keďže vianočná výzdoba v Poprade je už tradične významnou súčasťou prezentácie mesta, nezabúdame na jej pravidelnú inováciu v rámci možností, v rozumnom rozsahu. Pri inovácii má mesto na zreteli znižovanie energetickej náročnosti svetelných prvkov a preto ich postupne vymieňa za úspornejšie“ dodáva hovorca mesta.

Príchod Mikuláša v Poprade
3
Galéria
Príchod Mikuláša v Poprade
30
Galéria
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM