Michal Paška Kultúra

Mikulášske dni v znamení jazzu

Mikulášsky Jazzový Festival je v plnom prúde. O jeho otvorenie sa postaralo slovensko-slovinské trio so speváčkou Luciou Lužinskou. Kvalitná hudobná nádielka je pre návštevníkov pripravená až do nedele.

Siedmy ročník Mikulášskeho Jazzového Festivalu je jediným podujatím svojho druhu v širokom okolí. Každý večer pre fanúšikov jazzových melódií vystúpia dve kapely. V úvode festivalu sa predstavila slovenská jazzová speváčka a herečka Lucia Lužinská spolu s formáciou Boris Čellár Trio so slovinskym klaviristom Gregorom Fticarom a stálicou slovenského jazzu Jurom Grigkákom.

Druhý festivalový večer otvorí ďalšia mladá kapela Martin Uherek Quartet. Pokračovať bude hudobný projekt s originálnymi úpravami známych jazzových kompozícii päďtesiatych a šesťdesiatych rokov Nikolaj Nikitin Quartet doplnený o soulové cítenie Hanky Gregušovej.

Nedeľný, záverečný večer sa predstaví kapela Nu’ Clear Trio, v ktorej tvorbe dominujú kompozície klaviristu Velára Mika s vplyvmi klasickej hudby, jazzu, fusion, a break beatu. Záver festivalu bude patriť inovatívnej maďarskej kapele The Transform Quintet, ktorej hudba zahŕňa prvky world music, elektroniky a filmovej hudby. S kapelou vystupoval už aj držiteľ Grammy – Joey Calderazzo, alebo The Tarantinos.

Reštaurácia Alimentum, Námestie osloboditeľov, Liptovský Mikuláš

SOBOTA: Martin Uherek Quartet Nikolaj Nikitin Quartet feat. Hanka Gregušová

NEDEĽA: Nu Clear Trio The Transform Quintet

Video: Miroslav Ciglian vo videopozvánke: Martin Budaj, PR manager festivalu

Mikulášske dni v znamení jazzu
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM