Rôzne

Mikulášsky darček pre Popradčanov - samoobslužná kontajnerová sauna v Kvetnici

Mikuláš zvyčajne nosí darčeky najmä deťom, tento rok však pripravil prekvapenie pre všetkých Popradčanov. Ak ste fanúšikom otužovania, saunovania a zdravého životného štýlu, tento darček vás isto nenechá chladným.

Ilustračný obrázok k článku Mikulášsky darček pre Popradčanov - samoobslužná kontajnerová sauna v Kvetnici
12
Galéria

Spoločnosť Pixxla, ktorá na Slovensku prevádzkuje sieť samoobslužných kontajnerových sáun, pod rovnomenným názvom Pixxla, si pre ďalšiu z nich vybrala lokalitu práve v Poprade, v Kvetnici.

Saunovanie je životný štýl

Koncept Pixxla sauny vznikol pomerne nedávno, je výsledkom splneného sna Lukáša Kubicu, zakladateľa a autora myšlienky samoobslužnej kontajnerovej sauny, nadšenca saunovania, ktorý týmto projektom nadväzuje na kultúru fínskeho saunovania.

Lukášovým cieľom bolo nielen vybudovať saunu, ale vytvoriť jedinečný a revolučný produkt. „Chcel som, aby bola mobilná a energeticky sebestačná. Výsledkom je kontajnerová sauna s pieckou na drevo. Navyše, keďže funguje úplne samoobslužne, je vhodná pre širokú verejnosť,“ vysvetľuje Lukáš.

Prečo Poprad?

“Asi pred rokom nás cez instagram oslovil náš fanúšik z Popradu a odporučil nám, aby sme sa prišli pozrieť do Popradu na jazero v Kvetnici (Starý lom v Kvetnici pozn. redakcie) s tým, že by sme tam mohli jednu našu saunu umiestniť,” spomína Lukáš Kubica, zakladateľ konceptu Pixxla. “Lokalitu sme si obratom pozreli na Google Street View a veľmi sa nám páčila. Podobných návrhov a tipov na vhodné lokality sme však mali viac a nijako špeciálne sme sa tomu ďalej nevenovali. Niekedy vo februári mi cinkol telefón a kolegyňa Martina mi poslala video a zopár fotiek so správou: „Luki, je to tu krásne, úžasný výhľad na Tatry, čisté jazierko, neskutočná lokalita ako stvorená na Pixxlu.” A bolo rozhodnuté!“ vraví s úsmevom Lukáš.

MEGA Pixxla

Nasledovalo obdobie, kedy majitelia zisťovali, kto je vlastníkom pozemkov a oslovili mesto so žiadosťou o prenájom. Podarilo sa a tip fanúšika na lokalitu sa tak po roku pomaly, ale isto zhmotňoval. Poslednou skutočnosťou, ktorá oddialila umiestnenie sauny, bol nápad Martiny takpovediac na poslednú chvíľu, ktorý spočíval v update pôvodného konceptu Pixxla sauny na vytvorenie MEGA Pixxle – kontajnerovej sauny, ktorej súčasťou je aj oddychová miestnosť.

“Všetky naše doterajšie sauny sú vyhotovené v 3m kontajneroch, ktorých súčasťou je drevená terasa, resp. pergola na oddychovanie. Nakoľko v Poprade je predsa len chladnejšie počasie, napadlo mi kvôli zvýšeniu komfortu vybudovať saunu s oddychovou miestnosťou ako jednoliatym celkom,” hovorí Martina. “Predpokladalo to osadiť saunu do väčšieho kontajnera a premyslieť vizuál celého interiéru. Stalo sa a v Poprade tak otvárame prvú MEGA Pixxlu na Slovensku a jednoznačne prvú Pixxlu s tak úžasným výhľadom na štíty Vysokých Tatier, čo nás neskutočne teší!” dodáva Martina.

Sauna iba pre vás

Saunovanie v Lesnej saune má mnoho výhod a odlišností oproti bežnej verejnej saune.

V prvom rade máte v Pixxla saune absolútne súkromie a prenajímate si ju sami pre seba resp. pre svojich priateľov. Maximálny počet je 6 osôb. Súčasťou sauny je oddychová miestnosť, kde môžete relaxovať, regenerovať, počúvať hudbu, rozprávať sa s priateľmi.

Odlišnosťou je aj spôsob ochladzovania, pričom je na vás, či sa na začiatku ochladíte len na vzduchu, alebo naberiete odvahu a ochladíte sa v jazierku.

Nespornou výhodou Lesnej sauny je, že ju môžete navštíviť aj s deťmi, zobrať môžete aj domáceho miláčika, a tak sa tento zážitok môže veľmi rýchlo stať obľúbeným spôsobom trávenia času s rodinou.

V Lesnej saune sú vítaní všetci bez rozdielu. Pobyt je v prvom rade o zážitku, zážitkovom saunovaní, regenerácii tela a mysle. Saunovanie je životný štýl, bezpochyby má pozitívny vplyv na celý organizmus.

A ako dopĺňajú majitelia: „Svojou troškou prispievame k tomu, aby boli Slováci profilovaní ako ľudia, ktorí vyznávajú zdravý životný štýl, čím sa výrazne odkláňame od krčmových kultúr, a to nás teší najviac.“

Ako to celé funguje? Prehľadný návod nájdete na druhej strane!

V Kvetnici vyrástla samoobslužná kontajnerová sauna
12
Galéria
Zdroj: Lesná sauna
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM