Peter Handzuš Hokej

Mikúš vybojoval pre Lev Poprad dva body

Hokejisti HC Lev Poprad sa po troch prehrách za sebou dočkali triumfu, keď na ľade Spartaku Moskva vyhrali v nedeľu 3:2 po samostatných nájazdoch.

Hrdinom duelu bol Juraj Mikúš, ktorý tesne pred koncom tretej tretiny vyrovnal a premenil aj rozhodujúci nájazd. Zo štvorzápasového „tripu“ sa tak Popradčania vracajú s tromi bodmi a najbližšie sa predstavia 20. decembra doma proti Dinamu Riga.

Spartak Moskva – HC Lev Poprad 2:3 pp a sn (0:0, 1:0, 1:2 – 0:0, 0:1)

Góly: 23. Ľjudučin (Bodrov, Voronin), 49. Voronin (Juňkov, Ľjudučin) – 45. Netík (Kristek), 60. MIKÚŠ (Kristek), rozh. nájazd MIKÚŠ. Rozhodovali: Odiňš, Čerenkov – Parfionov, Tomilov, vylúčení: 3:3, presilovky: 0:0, oslabenia 0:0.
nájazdy: Mikúš 0:1, Gubin nedal, Sekáč 0:2, Ľjudučin nedal

zostavy:
Spartak Moskva: Kasutin – Višnevskij, Baranka, Piganovič, Bodrov, Makarov, Benua, Mamkin, Medvedev – Berdnikov, Hossa, Ružička – Gubin, Ljuduchin, Komaristyj – Michailov, Junkov, Zavaruchin – Nikoncev, Belokon, Voronin
HC Lev: Duba – Mezei, Hunkes, Sigalet, Mihálik, Klouček, Štrbák, Hellström – Bartečko, Nedorost, Nagy – Netík, Mikúš, Kristek – Huna, Balán, Novotný – Fabricius, Lundberg, Sekáč

Hokejisti Spartaka začali pod vedením nového trénera Andreja Sidorenka mimoriadne aktívne a v prvej tretine mali herne i strelecky navrch. V bránke hostí dostal po dlhšej odmlke opäť príležitosť gólman Duba, ktorý v úvodnej desaťminútovke úspešne čelil aj dvom oslabeniam svojho tímu. Až potom sa osmelili aj Popradčania a do prvej šance sa v 14. minúte dostal po presnej prihrávke Fabriciusa obranca Hunkes, ale Kasutin bol pozorný. Spartak svoju prevahu v prvej časti nezúžitkoval, no už po 156 sekundách druhej tretiny Ľjudučin otvoril skóre duelu. Hostia potom zbytočne premrhali dve presilovky, hoci v tej druhej mal ideálnu šancu na vyrovnanie Bartečko, ale sám pred brankárom domácich nenamieril presne. Tretiu tretinu začal Lev náporom v snahe vyrovnať, čo sa podarilo Netíkovi v 45. minúte po spolupráci s Kristekom. Potom si ale išiel sadnúť na trestnú lavicu Štrbák za faul na krajana Ružičku a 16 sekúnd po jeho návrate na ľad domáci prekonali unavenú obranu súpera druhýkrát zásluhou Voronina. Poprad v závere zapol na vyššie obrátky, Kasutina zasypal spŕškou striel a odmena prišla 20 sekúnd pred sirénou tretej tretiny, keď vyrovnal Mikúš a vynútil si predĺženie. V ňom gól nepadol a v nájazdoch Lev rozhodol o zisku extra bodu po presných zásahoch Mikúša a Sekáča.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM