Peter Handzuš Hokej

Milan Jančuška: Dali sme dva góly, aj tak sme nevyhrali

Oceliari v Poprade nastúpili aj s čerstvo nominovaným reprezentantom na olympijský hokejový turnaj v Soči Tomášom Marcinkom, ktorého už pred zápasom vyčkávala desiatka novinárov. V popradskom drese zase na zápas nastúpil lotyšský olympionik Juris Stals.

Ilustračný obrázok k článku Milan Jančuška: Dali sme dva góly, aj tak sme nevyhrali
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

HK Poprad – HC Košice 1:2 pp (0:0, 0:1, 1:0 – 0:1)
Góly: 43. Mlynarovič – 24. Marcinko, 62. Jenčík. Vylúčení: 2:4, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Müllner, D. Konc – Gajan, Smrek, 1794 divákov

HK Poprad: Sidor – Brejčák, Suchý, Fabian, Kurali, Makovský, Gaborčík, Jáchym, Dinda – Sýkora, Štals, Lapšanský – Paločko, S. Takáč, Kroták – Drábek, Mlynarovič, M. Nagy – Gápa, Paukovček, Belluš
HC Košice: Riečický – Klouček, Macejko, Deyl, Štrbák, Cebák, Šeda, Kolba, Jokeľ – Svatoš, Marcinko, Sojčík – Spilar, Bartoš, Jenčík – Gmitter, Češík, Hrnka – Hinďoš, Boltun, Chovan

Východoslovenské derby od úvodných sekúnd ponúklo kvalitné hokejové divadlo. Za vicemajstra najväčšiu šancu spálil Jenčík, ktorý z bezprostrednej blízkosti neprestrelil Sidora. Druhý útok kamzíkov hrozil najmä z hokejky Krotáka. Prvá tretina sa tak skončila bezgólovo najmä vďaka spoľahlivým výkonom oboch brankárov, Riečického v bránke hostí a Sidora v popradskom bránkovisku.

Druhú tretinu začali lepšie hostia. Prečíslenie Košičanov v 24. minúte zakončil Marcinko nevydarenou strelou, ktorá Sidorovi prešla pomedzi nohy – 0:1. Poprad inkasovaný gól dostal do útlmu a v týchto fázach hry boli aktívnejšie Košice. Strela Cebáka skončila len tesne vedľa a Boltunovu strelu vytesnil popradský brankár na zadný mantinel. V polovici zápasu hrali kamzíci druhú presilovú hru, ale nič v nej nedokázali vymyslieť. Naopak v 36. minúte unikol Sojčík, ktorého popradská obrana poslala na ľad nedovolene a rozhodcovia nariadili trestné strieľanie. V ňom Sojčík netrafil bránu.

Do záverečného dejstva vstúpili domáci presilovou hrou. V nej sa efektným zákrokom predviedol Riečický, keď Paločkovu strelu skryl semaforom do lapačky. Aj po skončení početnej výhody hýrili domáci pohybom a vyrovnanie na seba nenechalo dlho čakať. Nedorozumenie Štrbáka s Riečickým potrestal Mlynarovič – 1:1. Na opačnej strane Sidor odolal Spilarovej individuálnej akcii. Počas presilovky Košíc sa v 51. minúte preštrikoval až pred Riečického Kroták, ktorého gól pre kontakt útočiaceho hráča s brankárom neplatil. Verdikt rozhodcov napokon vzbudil veľkú vlnu nevôle. Rozhodnutie na hokejke mal sedem minút pred koncom riadnej hracej doby Svatoš a keď sa nepresadil po prieniku ani domáci Paločko, muselo sa v Poprade predlžovať.

V predĺžení zaujal kontakt dvoch matadorov Krotáka a Bartoša, po ktorom sa útočníkovi Košíc ťažko vstávalo z ľadu. V 62. minúte sa puk šťastne odrazil k Jenčíkovi a ten mal pred sebou už len prázdnu bránu, do ktorej pohodlne poslal puk – 1:2. Poprad tak v piatom vzájomnom zápase uhral s vicemajstrom z Košíc len druhý bod v sezóne.

Milan Jančuška: Dali sme dva góly, aj tak sme nevyhrali
1
Galéria
Milan Jančuška: Dali sme dva góly, aj tak sme nevyhrali
40
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM