Eva Viestová Rôzne

Atraktívna akcia pre cyklonadšencov: Na bicykli bežne neprístupnou traťou

Zábavným cyklomaratónom sa začne letná sezóna v Slovenskom raji. Oblastná organizácia cestovného ruchu Slovenský raj totiž pripravuje na sobotu 4. mája športovú udalosť na bicykloch, pri ktorej budú mať účastníci príležitosť prejsť bežne neprístupnú trasu.

Ilustračný obrázok k článku Atraktívna akcia pre cyklonadšencov: Na bicykli bežne neprístupnou traťou
Zdroj: TASR

Štartuje sa na niekoľkých miestach, vždy o 9. hodine. „Účastníci zo severu budú štartovať v Smižanoch pri futbalovom ihrisku, na juhu akcia štartuje v Mlynkoch a v Dobšinej. Účastníci z Banskobystrického kraja budú vychádzať zo Šumiaca,“ konkretizoval Ondrej Lunter z organizačného výboru podujatia.

Cyklisti štartujúci na Šumiaci, v Dobšinej a na Mlynkoch prídu do obce Stratená, kde na nich bude čakať sprievodca. S ním prejdú Glackou cestou na sever Slovenského raja, až na Podlesok.

„Glacká cesta je pre cyklistov prístupná len so sprievodcom. Zahájenie letnej sezóny je skvelou príležitosťou touto trasou prejsť,“ vysvetlil Lunter. Cyklisti zo severu prejdú Glackou cestou z Podlesku a akciu zakončia v Stratenej.

V obidvoch cieľových staniciach na účastníkov čaká zábavný program a občerstvenie. Akcia je vhodná pre všetky typy cyklistov. Zvlášť pre deti bude podľa Luntera lákavý zber pečiatok na pripravených stanovištiach v priebehu cesty do špeciálnej knižky, ktorú od organizátorov dostanú na štarte.

„Chceme turistom ukázať, že Slovenský raj je zaujímavý aj na bicykli, zároveň tiež prepojiť sever s juhom,“ dodal Lunter.

Otvorenie letnej sezóny bude pokračovať kultúrnym programom v Smižanoch a v nedeľu 5. mája na návštevníkov čaká zábavný program na Podlesku.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM