Peter Handzuš Správy

Minister Ján Počiatek rokoval o odškodnom pre rodiny obetí

Predstavitelia stavebných firiem, ktoré sa podieľali na výstavbe mosta pri Iliašovciach, okres Spišská Nová Ves, ministrovi dopravy výstavby a regionálneho rozvoja Jánovi Počiatkovi do konca tohto týždňa oznámia svoj návrh finančnej pomoci pre rodiny obetí tragédie z 2. novembra.

Ilustračný obrázok k článku Minister Ján Počiatek rokoval o odškodnom pre rodiny obetí
Zdroj: TASR

Predstavitelia konzorcia, ktoré daný úsek stavia, sa zaviazali, že minimálne do konca vyšetrovania budú pozostalým vyplácať mesačne čiastku vo výške mzdy ich zosnulých príbuzných.

„Je nesmierne dôležité, aby sme rodinám pomohli najmä v týchto ťažkých časoch. Zosnulí boli často jedinými živiteľmi rodín, ktoré dnes často nevedia, ako ďalej. Preto je jednou z mojich základných úloh po tejto tragédii dohliadnuť na to, aby sa nezabudlo na tých, ktorých pád nosnej konštrukcie mosta postihol najviac,“ zdôraznil Počiatek. Súťaž na výstavbu daného úseku diaľnice D1 vyhralo združenie firiem Váhostav-SK a Bögl & Krýsl.

Šéf rezortu dopravy sa s predstaviteľmi stavebných firiem rozprával aj o možnom obnovení výstavby. Stavebné práce na celom úseku totiž boli hneď po nehode na jeho príkaz pozastavené. Tam, kde bude možné, sa bude s prácami pokračovať už v najbližšom čase. Na zamedzenie budúcich škôd je totiž dôležité niektoré stavebné úkony urobiť ešte pred príchodom zimného obdobia.

V piatok 2. novembra približne o 14.30 h. došlo pri betonáži druhého poľa mostnej konštrukcie pri výstavbe diaľničného úseku Jánovce – Jablonov ku kolapsu podpornej konštrukcie. Následkom toho sa zrútila betónovaná časť v dĺžke približne 25 metrov a šírke 15,25 metra. Výška mosta v danom mieste je od 15 do 25 metrov. Nešťastie si vyžiadalo život štyroch robotníkov a 11 ľudí sa zranilo. Príčiny nehody určí vyšetrovanie, ktoré sa v súčasnosti vykonáva.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM