Martin Sýkora Rôzne

Minister ocenil pracovníkov popradského úradu práce: Tvrdá práca a uznanie

Dvaja popradskí zamestnanci úradu práce sa dočkali uznania z rúk svojho šéfa - ministra Jána Richtera. Práca s ľuďmi býva najťažšia, ale zároveň aj najviac cenená.

Ilustračný obrázok k článku Minister ocenil pracovníkov popradského úradu práce: Tvrdá práca a uznanie
Foto: Martin Sýkora / Zdroj: Dnes24.sk

Udeľovanie rezortných vyznamenaní sa udeľuje od r. 2009. Ďakovný list a bronzová medaila za mimoriadne zásluhy tento rok putovali pod Tatry. Prestížne morálne ocenenia prezentujú a vyzdvihujú prácu v sociálnej sfére a poukazujú na jej neustále väčšiu dôležitosť a nenahraditeľnosť. Každý rok sa ujde ocenenie len niektorým z vyše 20-tisícového úradníckeho aparátu.

Bronzová medaila za 30 rokov dobrej práce

Jarmila Marešová si prebrala bronzovú medailu za mimoriadne zásluhy, prínos a výsledky v oblasti sociálnych vecí. Na popradskom úrade práce pracuje 30 rokov. Každý deň prichádza do kontaktu so zdravotne postihnutými klientmi. „Veľmi si vážim toto ocenenie. Viem, že príspevky neliečia, ale aspoň ľuďom pomôžu,“ vysvetlila Marešová, ktorá rieši príspevky pre ťažko zdravotne postihnutých. Práve vďaka nim pozná ocenená úradníčka mnoho ľudských osudov a príbehov. „Práca ma baví, necítim záťaž. V mojej profesii potrebujete veľkú dávku empatie a poznať hranicu, za ktorú neísť. Zmyslom mojej práce je pomáhať,“ dodala Marešová.

Zdroj: ÚPSVaR

Nečakané, ale zaslúžené

Ďakovný list za dlhoročnú úspešnú prácu v oblasti nezamestnanosti si prebral Milan Biskup, ktorý na úrade práce pracuje od skončenia školy, teda 25 rokov. „Nečakal som toto ocenenie, príjemne ma prekvapilo. Práca ma veľmi baví,“ povedal Biskup, ktorý riadi a koordinuje aktivity na oddelení aktívnych opatrení a ESF.

Miera nezamestnanosti je pre jeho prácu dôležitým ukazovateľom. „Sme na tom veľmi dobre – pod slovenským priemerom a s najnižšou nezamestnanosťou v Prešovskom kraji,“ dodal Biskup. Miera nezamestnanosti je v popradskom i levočskom okrese na úrovni 8,24 percent.

Odovzdávanie ocenení Úrad práce Poprad 03/2017
13
Galéria
Foto: Martin Sýkora / Zdroj: Dnes24.sk

Hrdá riaditeľka, nová motivácia

Riaditeľka popradského úradu práce je hrdá a pyšná na svojich zamestnancov. Z troch nominovaných si dvaja z rúk ministra Jána Richtera prebrali ocenenie. „Je to pre nás česť. Som veľmi hrdá. Nie sú to moje zásluhy, ale našich ľudí. V Poprade je z čoho vyberať a dúfam, že aj bude z čoho vyberať,“ potvrdila riaditeľka Veronika Brijová.

Práca s ľuďmi je podľa štúdií tou najťažšou a najnáročnejšou. Rozhodovať o osudoch ľudí môže len ten, kto má na to predpoklady. „Je to o vnútornom uspokojení, je to pomáhajúca profesia,“ opísala činnosť pracovníkov úradu práce ich riaditeľka. Obaja ocenení si prebrali od popradského primátora pamätné dary ako vyjadrenie úcty a rešpektu k ich práci a výkonom. „Som rád, že takíto ľudia pracujú práve v Poprade. Ako mesto spolupracujeme s úradom práce a oceneným chcem poďakovať za ich prácu,“ uzavrel primátor Jozef Švagerko.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM