Peter Handzuš Kultúra

Ministerstvo kultúry zverejnilo výzvu na predkladanie nominácií

Ministerstvo kultúry SR zverejnilo na svojej webstránke Výzvu na predloženie nominácií na zápis do Reprezentatívneho zoznamu nehmotného kultúrneho dedičstva Slovenska.

Návrhy prvkov je možné predložiť do 15. februára 2011 prostred­níctvom Koordinačného centra tradičnej ľudovej kultúry. Podobné informácie je možné nájsť na www.ludovakultura.sk a na stránke www.culture.gov.sk. (http://www.culture.gov.sk/…-nominacii-n a-zapis-do-reprezentativneho-zoznamu-nehmotneho-kulturneho-dedicstva-slovenska#Dc20am9n­dFUSdISqDTOlNw).
Reprezentatívny zoznam nehmotného kultúrneho dedičstva Slovenska je prvým predpokladom, ktorý otvára brány na zapísanie prvkov slovenskej kultúry do Reprezentatívneho zoznamu nehmotného kultúrneho dedičstva ľudstva v kuratele UNESCO. Zapísanie do tohto zoznamu je nielen vysokým spoločenským ocenením, ale aj nástrojom prehlbovania uvedomovania si hodnoty nehmotného kultúrneho dedičstva na Slovensku, jeho významu, jedinečnosti, ale aj potreby jeho ochrany a revitalizácie.
Vytváranie reprezentatívneho zoznamu je súčasťou realizácie Koncepcie starostlivosti o tradičnú ľudovú kultúru a dlhodobej stratégie zameranej na vytváranie systémových nástrojov potrebných na zabezpečenie komplexnej starostlivosti o tradičnú ľudovú kultúru.
TASR informovala hovorkyňa Ministerstva kultúry SR Eva Chudinová.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM