Peter Handzuš Rôzne

Misia cez satelit? V modernej spoločnosti realita

Zámerom ProChrist je priblížiť čo najväčšiemu okruhu ľudí v Nemecku, a cez satelitné vysielanie aj v celej Európe, kresťanské životné hodnoty a impulzy ku praktizovaniu kresťanského životného štýlu.

Ilustračný obrázok k článku Misia cez satelit? V modernej spoločnosti realita
Foto: Jaroslav Dodok

Z jedného miesta v Nemecku (tohoto roku je to Stuttgart, hlavné mesto Baden-Württembergu) sa podujatie vysiela do Nemecka, a do ďalších miest Európy, ktoré sa do prenosu zapojili. Program s kresťanským obsahom – piesne, divadelné scénky, rozhovory – má hlavnú časť v príhovore farára Ulricha Parzanyho.

Od svojho vzniku v roku 1993 je to nadcirkevné hnutie. Zúčastňujú sa na ňom najmä zbory a skupiny evanjelickej cirkvi a evanjelikálne spoločenstvá, ako aj spoločenstvá katolíckej cirkvi.

Prenosy v Batizovciach a Gerlachove

Témou tohtoročného vysielania je „Pochybnosti a úžas“. V podtatranskom regióne sa prenášaného podujatia ProChrist môžete zúčastniť od utorka 05. marca do štvrtka 07. marca v kultúrnom dome v Batizovciach a následne od piatku 08. marca do utorka 12. marca v zasadačke Obecného úradu v Gerlachove s rovnakým začiatkom o 18,00 hod. na oboch miestach.

Ako uvádzajú usporiadatelia na stránke www.prochrist.sk – „Pridajte sa aj vy na cestu objavov, ktorá vás môže doviesť na neznáme, no zaujímavé územie. Oplatí sa ísť po ceste od pochybnosti k úžasu, krok za krokom.“

Ste srdečne pozvaní.

Ján Matis

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM