Peter Handzuš Basketbal

Mladé nádeje sa bavili basketbalom. Na turnaji si zahralo 90 detí

Cez Veľkonočné prázdniny usporiadala Basketbalová akadémia mládeže Poprad športové podujatie pod názvom Bavme sa basketbalom. Zúčastnilo sa na ňom 90 detí zo 7 družstiev.

Ilustračný obrázok k článku Mladé nádeje sa bavili basketbalom. Na turnaji si zahralo 90 detí
Zdroj: Dnes24.sk

Vo štvrtok si svoje sily zmerali dievčatá a chlapci v kategórii mladší mini žiaci a v piatok v kategórii mladší žiaci. Obidva dni panovala v telocvični na Komenského vulici Poprade súťaživá a veselá nálada.

Deti bojovali nielen vo vzájomných zápasoch, ale aj v rôznych súťažiach zameraných na rýchlosť, obratnosť a presnosť. Za silného povzbudzovania spoluhráčov a rodičov podávali veľmi obetavé a snaživé výkony. Vyhrať však vždy mohol iba jeden, ale veľký potlesk si vyslúžili všetci malí súťažiaci. Odmenou im bolo množstvo hodnotných cien a sladkostí.

„Prvý zápas turnaja sme hrali s BKM Svit (chlapci). Dievčatá sa za tých pár mesiacov, čo spolu trénujeme, zlepšili a naučili nové veci, ktoré sme sa snažili preniesť aj do zápasov,“ povedala trénerka mladších mini žiačok BAMP Zdenka Fáberová.

„Chcem, aby sa baby nebáli hrať aj proti fyzicky lepším družstvám, a tak to bolo aj v tomto zápase, kde sme sa zo začiatku chalanov zľakli. Do druhého zápasu proti BK SO Levoča (chlapci) sme nastúpili už oveľa sebavedomejšie, čo bolo vidieť aj na ihrisku. Tento pozitívny prístup k zápasu sa preukázal aj na výsledku. Posledný zápas sme hrali proti fyzicky lepšiemu tímu Dannax Sport Košice (dievčatá). Bolo vidieť, že s týmto družstvom sa dobre a systematicky pracuje. V priebehu prvej štvrtiny som musela „nakopnúť“ moje dievčatá, aby sa nebáli a hrali tvrdo ako náš súper. Následne sme začali bojovať a zápas vyzeral oveľa lepšie. Aj keď sme prehrali, som hrdá na to, že sme sa vzchopili a zabrali spoločne ako jeden tím. Každá hráčka nášho tímu si zahrala a myslím, že sme si to všetci užili. Tento turnaj prevýšil moje očakávania,“ zhodnotila vystúpenie zverencov na turnaji Fáberová.

Spokojnosť na všetkých frontoch

Spokojnosť rodičov a rozžiarené očká našich basketbalových nádejí hovorili len jedno – bola to veľmi vydarená športová akcia. Za pomoci sponzorov a partnerov sa Basketbalovej akadémii mládeže Poprad podarilo zorganizovať úžasné podujatie, ktoré by mohlo opätovne naštartovať dievčenský a ženský basketbal v Poprade.

Je obdivuhodné, s akou chuťou a nadšením sa BAMP pustila do práce a plnenia svojich cieľov. A že toto nebola jednorazová aktivita, svedčia aj pripravované turnaje najmenších basketbalových nádejí v apríli a májové meranie síl kadetiek a junioriek, ktoré Basketbalová akadémia mládeže Poprad zorganizuje.

Michal Weinciller

Výsledky mladší žiaci:

BAM Poprad – MBK Ružomberok 36:49
MBK Ružomberok – BKM Svit 42:62
BKM Svit – BAM Poprad 49:53

Poradie:
1. BKM Svit
2. MBK Ružomberok
3. BAM Poprad

Výsledky mladší mini žiaci:

BAM Poprad – BKM Svit 33:48
BAM Poprad – BK SO Levoča 53:23
BAM Poprad – Dannax Sport Košice 10:78
BK SO Levoča – BKM Svit 14:52
BKM Svit – Dannax Sport Košice 34:48
BK SO Levoča – Dannax Sport Košice 10:78

Poradie:
1. Dannax Sport Košice
2. BKM Svit
3. BAM Poprad
4. BK SO Levoča

Foto: Alojz Handzuš

Mladé nádeje sa bavili basketbalom. Na turnaji si zahralo 90 detí
21
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM