Peter Handzuš Kultúra

Mladé talenty sa predviedli na festivale Tatranská vločka. Na koncertoch vystúpilo aj deväť ukrajinských súborov

Prvý januárový týždeň nového roku sa vo Vysokých Tatrách a Poprade stretlo takmer 300 detí z Ukrajiny so svojimi rovesníkmi zo Slovenska, aby na prvom ročníku detského festivalu ukázali svoje spevácky, hudobný a tanečný talent.

Ilustračný obrázok k článku Mladé talenty sa predviedli na festivale Tatranská vločka. Na koncertoch vystúpilo aj deväť ukrajinských súborov
Zdroj: Dnes24.sk

Festival a výjazd detí na Slovensko zorganizovala Federácia detských organizácii Ukrajiny a jej prezidentka Tatiana Gončarovová sa osobne ujala úlohy hostiteľa pre 295 detí z 9 ukrajinských a 2 slovenských súborov.

Program organizátori pripravili naozaj pestrý. Deti mohli vyskúšať tatranské zjazdovky, zažili spoločný program a kúpanie v popradskom akvaparku s laserovou šou, večernú detskú diskotéku v tatranskom Humne a zimnú prírodu na výletoch v Tatrách a okolí.

Svoje umenie predviedli návštevníkom na dvoch koncertoch v Starom Smokovci a v Poprade. Úvodný ročník festivalu nemal súťažný charakter, no víťazmi v očiach divákov boli určite všetky deti.

Organizátori vyjadrili presvedčenie, že región Vysokých Tatier takýto festival určite rád privíta aj na budúci rok.

Podujatie pod záštitou primátora mesta Vysoké Tatry Jána Mokoša spoločne podporili aj tatranské hotely a AquaCity Poprad.

Mladé talenty sa predviedli na festivale Tatranská vločka. Na koncertoch vystúpi
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM