Peter Handzuš Iné športy Šport

Mladí karatisti opäť úspešní: Z Košíc sa vrátili s pätnástimi medailami

V sobotu 15. 12. 2018 sa v Košiciach uskutočnila posledná tohtoročná súťaž v karate s názvom 2. kolo Žiackej ligy v karate.

Ilustračný obrázok k článku Mladí karatisti opäť úspešní: Z Košíc sa vrátili s pätnástimi medailami
16
Galéria
Zdroj: Central karate klub Poprad

Na tejto súťaži sa stretlo 215 karatistov z 20 klubov zo Slovenska. Central karate klub Poprad si vybojoval 15 medailí (2 zlaté, 4 strieborné a 9 bronzových).

V kategórií karate agility si Sára Rigová vybojovala 2. miesto a 1. miesto získala v kategórií kata dievčatá 5–7 rokov. Ďalšie 1. miesto vybojovala Soia Kurucová v kategórií kata dievčatá 8–9 ročné začiatočníčky. V tej istej kategórií, ale pokročilé sa na 3. mieste umiestnila Alexandra Lajošová. V kategórií kata mladší žiaci sa si 3. miesto vybojoval Jakub Richard Bafia a 2. miesto získal Andrej Farkaš. V kategórií kata družstvá dievčatá si Central karate klub Poprad v zložení Alexandra Lajošová, Sofia Kurucová a Sára Rigová vybojovali 3. mesto.

Súťaž pokračovala športovým zápasom kumite. V najmladšej kategórií kumite dievčatá 5–7 rokov nad 24 kg sa Sára Rigová umiestnila na 2. mieste. V kategórií kumite dievčatá 8–9 rokov nad 30 kg začiatočnícky získala bronz Sofia Kurucová, medzi pokročilými zas Alexandra Lajošová. Ďalšie 3. miesto vybojovala Lea Kucová v kategórií kumite dievčatá 10 – 11 rokov do 35 kg. Bronzovú medailu si odniesol aj Marek Tropp v kategórií kumite chlapci 8–9 rokov do 30 kg. Do finále sa v kategórii kumite chlapci 8–9 rokov nad 30 kg prebojoval Matias Kaločao, kde si nakoniec odniesol striebornú medailu. O poskledný bonz sa postarali Jakub Richard Bafia v kategórii kumite mladší žiaci žiaci do 35 kg a Andrej Farkaš v tej istej kategórií, ale do 40 kg.

KARATE AGILITY

2. miesto SÁRA RIGOVÁ

KATA

1. miesto
SÁRA RIGOVÁ
SOFIA KURUCOVÁ

2. miesto
ANDREJ FARKAŠ

3. miesto
ALEXANDRA LAJOŠOVÁ
JAKUB RICHARD BAFIA

KUMITE

2. miesto
SÁRA RIGOVÁ
MATIAS KALOČAO

3. miesto
SOFIA KURUCOVÁ
ALEXANDRA LAJOŠOVÁ
LEA KUCOVÁ
MAREK TROPP
JAKUB RICHARD BAFIA
ANDREJ FARKAŠ

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM