Jaroslav Dodok Rôzne

Mladí sa zaujímajú o veci verejné

Členovia Popradského mládežníckeho parlamentu sa zaujímajú o aktívnu participáciu mládeže v meste Poprad. Na základe toho pripravili niekoľko aktivít a projektov, ktoré sa rozhodli prezentovať.

Na iniciatívu predsedu Komisie školstva, mládeže, kultúry a športu pri Mestskom zastupiteľstve v Poprade Mgr. Dušana Nebusa, sa zástupcovia Popradského mládežníckeho parlamentu (PMP)// Dominik Šromovský// (koordinátor PMP) a// Ján Jurica// (podpredseda PMP) zúčastnili 4. apríla 2012 na verejnej časti zasadnutia tejto komisie.

[blockquote]Zás­tupcovia PMP predložili členom komisie dokumenty týkajúce sa mládežníckej politiky a aktívnej participácie mládeže na živote mesta, o ktoré sa Popradský mládežnícky parlament opiera. Nasledovalo predstavenie hlavných úloh, cieľov PMP a jeho doterajšej činnosti. [/blockquote]

,,Tiež sme načrtli na akých projektoch a aktivitách pracujeme a chceme ich zrealizovať do konca školského roka. Navrhli sme možnosti spolupráce s mestom Poprad z pohľadu mladých aktívnych ľudí. Na efektívnu spoluprácu sú však potrebné dve strany, " vysvetľuje Dominik Šromovský.

Veríme, že v budúcnosti budeme cítiť väčší záujem o naše aktivity aj zo strany mesta. Toto stretnutie bolo prvé a vnímame ho ako informatívne. Ak spolupráca Popradského mládežníckeho parlamentu a mesta Poprad bude na vyššej úrovni, prispejeme tým spoločne k väčšiemu spolupodieľaniu sa popradskej mládeže na živote svojho mesta.

Zdroj: PMP, ddk Ilustračné foto: Archív ST24

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM