Peter Handzuš Samospráva

Mladí športovci sa môžu tešiť. Samospráva uvoľní prvé dotácie

Mesto Poprad je pripravené uvoľniť prvú polovicu schválených dotácií na činnosť pre všetky športové kluby, ktoré spĺňajú zákonné požiadavky.

Ilustračný obrázok k článku Mladí športovci sa môžu tešiť. Samospráva uvoľní prvé dotácie
Foto: Dominika Handzušová

„Dotáciu si jednotlivé kluby budú čerpať po nadobudnutí účinnosti zmluvy na konkrétne účely uvedené v žiadostiach – materiálne vybavenie, tréningové pomôcky, dresy, platy trénerov, poplatky za účasť na turnajoch, cestovné na zápasy, stravné… “, uviedla vedúca oddelenia školstva, mládeže a športu Edita Pilárová.

Mesto uvoľní polovicu dotácií

Schválené dotácie na činnosť mládežníckych celkov do dnešného dňa nedostal žiadny športový klub v meste. Dôvodom bol vývoj príjmov z podielových daní a omeškanie výberu daní z nehnuteľností z dôvodu zmeny zákona.

Keďže došlo k stabilizácii príjmov mesta, samospráva ihneď zareagovala uvoľnením prvej polovice celkovej sumy určenej na dotácie športovým klubom. Dotácie na nájom a náklady spojené s nájmom dostávajú športové kluby v pravidelných intervaloch bez obmedzenia.

Mestské zastupiteľstvo mesta Poprad schválilo Uznesením č. 285/2012, zo dňa 10. decembra 2012, dotácie pre športové kluby na rok 2013 v celkovej výške 190 140,– €, z toho dotácie na úhradu nákladov za nájom a služby spojené s nájmom vo výške 90 140,– € a dotácie na športovú činnosť pre mládežnícke kluby vo výške 100 000,– €.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM