Krimi

Mladík (18) vykradol pohostinstvo v Bijacovciach: Pri čine bola aj maloletá (13)

Mladý muž (18) z obce Bijacovce v okrese Levoča si poriadne zavaril. Za vykradnutie miestneho pohostinstva mu hrozí až desať rokov za mrežami. Maloletú, ktorá bola pri čine tiež, od trestnoprávnej zodpovednosti delilo len pár dní.

Ilustračný obrázok k článku Mladík (18) vykradol pohostinstvo v Bijacovciach: Pri čine bola aj maloletá (13)
Zdroj: Dnes24.sk

V jednom z pohostinstiev v obci Bijacovce v okrese Levoča došlo v dobe od 19. do 20. mája ku krádeži tovaru. Informuje o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová s tým, že prípad vyšetruje polícia v Poprade ako zločin krádeže.

„Páchateľ rozbil okno a cez tento otvor vošiel dnu. Zo skladu i z baru si odniesol cigarety, sladkosti, alkohol i nealko nápoje rôznych značiek, pričom majiteľ škodu vyčíslil na viac ako 680 eur,“ uviedla policajná hovorkyňa.

Ako ďalej ozrejmila, vyšetrovanie preukázalo, že skutku sa dopustil miestny 18-ročný mladík, ktorý bol z tohto zločinu aj následne obvinený. Ak sa mu vina preukáže, hrozí mu trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

„Pri spáchaní tohto trestného činu bola aj 13-ročná slečna, ktorú od trestnoprávnej zodpovednosti delilo len pár dní a tak nebola stíhaná. V opačnom prípade by jej hrozila polovičná trestná sadzba,“ uzavrela Ligdayová.

foto: ilustračné

Zdroj: KRPZ Prešov
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM