Marcel Mojžiš Krimi

Mladík čelil momentom, na aké bude ešte dlho pamätať: Po páde sa šmýkal vyše pol kilometra!

Mladý muž na tieto momenty zrejme bude ešte dlho pamätať. Čelil totiž naozaj nepríjemnej skúsenosti. Po páde na zľadovatenom teréne sa šmýkal stovky metrov.

Ilustračný obrázok k článku Mladík čelil momentom, na aké bude ešte dlho pamätať: Po páde sa šmýkal vyše pol kilometra!
Zdroj: TASR

So žiadosťou o súčinnosť sa na Horskú záchrannú službu (HZS) obrátili záchranári poľského TOPR-u. Z oblasti Kasprowho wierchu im bol nahlásený pád dvoch turistov, pričom jeden z nich bol v poriadku, ale s druhým, ktorý spadol sa už skontaktovať nepodarilo.

Pre nepriaznivé poveternostné podmienky prebehla záchranná akcia pozemne. „Zo slovenskej strany vyrazili piati záchranári HZS z Tichej doliny do Zadnej Tichej doliny pod Suché sedlo (1949,1 m.n.m.), odkiaľ mal turista spadnúť,“ uvádza operačné stredisko Horskej záchrannej služby.

Výstup záchranárov komplikovali popadané stromy, ktoré bránili prechodu od rázcestia pod Tomanovou dolinou. Zároveň zostupovali po žltom TZCH, naproti slovenským záchranárom, ich kolegovia z TOPR-u.

„Tým sa podarilo nájsť postihnutého mladého poľského turistu. Mal obrovské šťastie, keďže po páde na zľadovatenom teréne, po ktorom sa šmýkal približne 700 metrov, nevykazoval žiadne ťažšie zranenia,“ informovala HZS.

Záchranári Horskej záchrannej služby spolu s Poliakmi pacienta ošetrili, nabalili a transportovali do doliny. Terénnym vozidlom HZS bol prevezený na Podbanské a odovzdaný privolanej posádke RZP, ktorá ho transportovala do nemocnice na ďalšie vyšetrenia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM