Peter Handzuš Krimi

Mladík prepadával staršie ženy

Mladý muž prepadával staršie ženy na sídlisku JUH III v Poprade.

Na chodníku medzi areálmi základnej a materskej školy na ženu najprv začal kričať, aby mu dala svoju kabelku a tiež peniaze, pričom ju chytil za kabelku, ktorú mala prevesenú cez ľavú ruku. Následne kabelku začal ťahať, ale žena sa bránila. Keď sa mu naďalej nedarilo zmocniť sa kabelky, sotil do ženy, ktorá následkom toho spadla. V tom sa obvinenému kabelku podarilo vytrhnúť a utiekol preč. Medzitým vybral z kabelky peňaženku, ktorú si nechal a kabelku zahodil. V peňaženke mala poškodená peniaze, bankomatovú kartu a preukaz poistenca. Pri lúpeži utrpela žena drobné zranenie, ktoré si nevyžiadalo lekárske ošetrenie a taktiež bola poškodená kabelka a kabát, ktorý mal na sebe.

Celková škoda bola predbežne vyčíslená na 65.- €. Po zadržaní a vznesení obvinenia bol Popradčan umiestnený do cely policajného zaistenia a vyšetrovateľ spracoval podnet na jeho vzatie do väzby.

V rámci vyšetrovania tohto prípadu policajti zistili, že obvinený sa mal dopustiť aj ďalších troch podobných skutkov, pričom dva sa stali tiež 15.1.2012.

Dňa 15.01.2012 v čase okolo 8:10 h na Ulici Jesennej v Poprade využil nepozornosť ženy kráčajúcej po chodníku a z pravej ruky jej vytrhol kabelku. Krádežou jej vznikla škoda 112,30.- €.

Toho istého dňa vo večerných hodinách v čase okolo 20:15 h na Moyzesovej ulici za jedným z obchodných domov využil nepozornosť staršej ženy a z pravej ruky jej vytrhol kabelku. Škoda bola vyčíslená na 89.- €.

Prvého skutku sa však mal dopustiť už 07.01.2012 na sídlisku JUH III v Poprade. V čase okolo 6:00 h prišiel k žene idúcej po chodníku na Jarnej ulici a strhol jej kabelku. Spôsobil jej tak škodu 70.-€.

Obvinený Popradčan, ktorý je študentom istej strednej školy vo Svite, sa zameriaval predovšetkým na ženy vo veku od 50 do 60 rokov, ktoré boli v čase skutku bez doprovodu ďalšej osoby.

Poprad24 informoval Daniel Džobanik z KRPZ v Prešove.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM