Martin Sýkora Krimi

Mladík zo Svitu si "zaboxoval" v podniku: Teraz ho čaká pobyt za mrežami

Ublíženie na zdraví a výtržníctvo - to všetko v podmienke. Mladý muž zo Svitu to "prepískol", teraz sa môže tešiť na pobyt mimo slobody dlhodobejšieho charakteru.

Ilustračný obrázok k článku Mladík zo Svitu si "zaboxoval" v podniku: Teraz ho čaká pobyt za mrežami
Zdroj: TASR

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade obvinil 20-ročného Lukáša zo Svitu z prečinu ublíženia na zdraví spáchaného v súbehu s prečinom výtržníctva.

„Doposiaľ bolo preukázané, že v mesiaci september tohto roku vo večerných hodinách v jednom z podnikov na Ul. Štúrovej vo Svite, Lukáš v prítomnosti ďalších osôb bezdôvodne fyzicky napadol iného muža,“ informovala Jana Migaľová z oddelenia komunikácie a prevencie KR PZ v Prešove. Fyzický útok bez zjavného vyprovokovania mal následky. Lukáš to „prepískol“.

„Päsťou muža udrel do tváre, čím mu spôsobil zlomeninu čeľuste – zranenie si vyžiadalo dobu liečenia 2 mesiace,“ dodala Migaľová.

Útočník bol obmedzený na osobnej slobode, bol zadržaný a umiestnený do cely policajného zaistenia. Mladý muž nebol žiadne neviniatko. Na rováši toho mal napriek svojmu mladému veku celkom pekný zoznam „prešľapov“.

„Lukáš už bol dvakrát právoplatne odsúdený pre násilnú trestnú činnosť, pričom tento skutok spáchal v skúšobnej dobe podmienečného odsúdenia,“ vysvetlila Migaľová. Vyšetrovateľ na obvineného spracuje podnet na podanie návrhu na jeho väzobné stíhanie.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM