Peter Handzuš Rôzne

Mladý Európan bude mať finále na Štrbskom Plese

Študenti tretích ročníkov stredných škôl z celého Slovenska predvedú svoje vedomosti vo finále súťaže Mladý Európan. Vyvrcholenie súťaže sa bude tento rok konať prvýkrát v našom regióne, na Štrbskom Plese.

Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku v spolupráci Národnou asociáciou pre rozvoj podnikania a sieťou informačných centier Europe Direct pripravilo už 7. ročník vedomostnej súťaže pre študentov tretích ročníkov stredných škôl pod názvom „Mladý Európan“.

Regionálne kolá tohtoročného Mladého Európana sa uskutočnili v čase od 10. do 27. apríla. V spolupráci s 9 informačnými centrami siete Europe Direct na Slovensku a Európskym informačným centrom v Bratislave sa do regionálneho kola zapojilo celkovo 330 stredných škôl z celého Slovenska. Vo finálovom kole si zmeria sily 11 víťazných družstiev. Súťaž vyvrcholí v sobotu 2. júna na Štrbskom Plese.

Záštitu nad tohtoročnou súťažou prebral podpredseda Európskej komisie pre medziinštituci­onálne vzťahy a administratívu Maroš Šefčovič. Na víťazov súťaže čakajú zaujímavé ceny.

Poprad24

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM