Monika Vengrínová Rôzne

Mladý pár z Popradu bol celý bez seba: Zaľúbenci narazili na medveďa, autentické VIDEO!

O tom, že cesta na Štrbské Pleso bude pre mladých Popradčanov takým silným adrenalínovým zážitkom, zrejme nečakali. Vďaka minutej odbočke na križovatke, zažili stretnutie, na ktoré budú ešte dlho spomínať.

Ilustračný obrázok k článku Mladý pár z Popradu bol celý bez seba: Zaľúbenci narazili na medveďa, autentické VIDEO!
Zdroj: TASR

Lucia sa s priateľom vybrala autom na Štrbské Pleso. Tesne pred cieľom sa zarozprávali a minuli odbočku na križovatke. Cesta ich tak zaviedla smerom na Popradské pleso. „Odrazu sme si v diaľke všimli na krajnici zviera. Takmer hneď bolo jasné, že je to medveď. Je ťažké opísať ten adrenalín a úžas nad tým, že sa nám práve podarilo naozaj stretnúť v Tatrách medveďa. Jasné, že sme okamžite vyťahovali mobily, veď takáto príležitosť sa v živote asi len tak nezopakuje…,“ opísala životný zážitok Lucka.

Ako sa približovali, podľa vzrastu zistili, že nejde o dospelého medveďa, ale o mláďa. Na chvíľu sa preto zľakli, či niekde blízko nebude aj mama medvedica. Medvieďa však bolo samé. Keď sa k nemu blížilo z protismeru v rýchlosti auto, odbehlo, ale na veľké nadšenie mladých zaľúbencov, sa maco vrátil a pokračoval v pasení sa.

„Boli sme celí bez seba. Keď som si uvedomila, že sa nás macko nebojí a v podstate mu neprekážame, trúfla som si natáčať ho mobilom cez otvorené okno auta. Po chvíli sme ho už chceli nechať na pokoji, tak sme pokračovali po ceste ďalej, ale uvedomili sme si, že sa musíme otočiť, ak chceme ísť na to Štrbské pleso… Možno neuveríte, ale medvedík bol stále tam a spokojne sa pásol,“ vysvetlila Lucia s tým, že sa snažila natočiť i ďalšie zábery, tie však už nevyšli tak dobre ako prvé video.

Medveďa nakoniec ostali pozorovať ešte hodnú chvíľu, pričom sa k nim pridali i ďalšie dve okoloidúce autá. Keď sa párik napokon od neho „odtrhol“ a išiel sa otočiť do správneho smeru jazdy, zistil, že medvedík už zmizol v lese. „Bol to pre nás výnimočný zážitok. Neskôr som si spomenula na vtipné otázky turistov, ktoré občas dostávame. Pýtajú sa nás, kde v Tatrách môžu stretnúť medveďa. Nabudúce im už budem vedieť dať odpoveď,“ dodáva s úsmevom Lucka, ktorá pracuje ako riaditeľka Mestskej informačnej kancelárie v Poprade.

Video zo stretnutia s medveďom si môžete pozrieť v našej videogalérii.

foto: ilustračné

Medveď
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM