Krimi

Mladý Popradčan (22) šoféroval napriek zákazu: Pri kontrole nafúkal viac ako dve promile

Až dva roky za mrežami hrozí mladému vodičovi (22) z Popradu, ktorý si napriek zákazu viesť motorové vozidlá sadol za volant. A k tomu opitý.

Ilustračný obrázok k článku Mladý Popradčan (22) šoféroval napriek zákazu: Pri kontrole nafúkal viac ako dve promile
Zdroj: TASR

22-ročný mladík z Popradu je obvinený z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, pričom uvedených skutkov sa mal dopustiť v sobotu (4.5.) pár minút pred polnocou.

„Popradčan viedol motorové vozidlo v stave vylučujúcom spôsobilosť, bez príslušného vodičského oprávnenia a to aj napriek tomu, že má Okresným dopravným inšpektorátom Poprad právoplatne uložený zákaz činnosti viesť všetky druhy motorových vozidiel,“ uviedla Ligdayová.

Ako hovorkyňa dodala, v obci Batizovce bol riadne zastavený policajnou hliadkou, a to z dôvodu nefungujúcich brzdových svetiel. „Pri kontrole bolo zistené, že „vodič“ je pod vplyvom alkoholu, dychová skúška u neho dosiahla hodnotu viac ako 2 promile,“ zdôraznila Ligdayová s tým, že následnou lustráciou bolo zistené, že mladík má uložený zákaz činnosti viesť všetky druhy motorových vozidiel a táto doba ešte neskončila.

Mladík tak bol obmedzený na osobnej slobode a bol umiestnený do cely policajného zaistenia. „Ak sa mu preukáže vina, hrozí mu trest odňatia slobody až na dva roky,“ dodala policajná hovorkyňa.

foto: ilustračné

Zdroj: KRPZ Prešov
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM