Krimi

Mladý Popradčan má poriadny problém: Na nákladiaku jazdil opitý a nielen to!

Obvinenému mužovi za niekoľko skutkov hrozí po dokázaní viny trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Ilustračný obrázok k článku Mladý Popradčan má poriadny problém: Na nákladiaku jazdil opitý a nielen to!
Zdroj: Polícia SR - BB kraj

Z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a marenia výkonu úradného rozhodnutia obvinila polícia 21-ročného muža z Popradu. Ten v stredu (11. 5.) krátko pred 23.00 hod. bez príslušného vodičského oprávnenia a pod vplyvom alkoholu viedol nákladné vozidlo značky Iveco po ceste I/19 od obce Dargov na Sečovce (okres Trebišov). Informovala o tom v piatok košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Policajná hliadka zastavila vodiča a počas kontroly zistila, že má uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá do januára 2023 a v dychu mal v prepočte 1,44 promile alkoholu.

„Policajti muža na mieste obmedzili na osobnej slobode a následne bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Počas vyšetrovania bolo zistené aj to, že obvinený na používanie motorového vozidla nemal súhlas,“ uviedla Mésarová. Mužovi tak pribudlo aj obvinenie z trestného činu neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla. Mladý Popradčan sa pred jazdou zmocnil nákladného vozidla v areáli jednej z firiem v Poprade bez vedomia a súhlasu vlastníka vozidla.

„Obvinenému mužovi za tieto skutky hrozí po dokázaní viny trest odňatia slobody na jeden až päť rokov. Vyšetrovateľ Policajného zboru spracoval podnet na vzatie obvineného muža do väzby,“ konštatovala policajná hovorkyňa.

ilustračné foto

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM