Tlačové správy

Množstvo aktivít popradských bilingvalistov. Prvý štvrťrok bol pestrý

Aktuálny školský rok sa blíži k prvej štvrtine. Naplno sa rozbehol aj u bilingvalistov Gymnázia na Ulici Dominika Tatarku v Poprade.

Ilustračný obrázok k článku Množstvo aktivít popradských bilingvalistov. Prvý štvrťrok bol pestrý
Foto: Mária Goláňová

Ich školské dni to však nie sú len klasické vyučovacie hodiny a „drvenie sa“. Každý zo študentov absolvoval viaceré zaujímavé aktivity mimo budovy školy. Čo teda „bilinkári“ zažili?

Žiaci 2. F boli za hranicami, presnejšie vo Westerstedte, kde navštívili partnerskú školu. Ich starší spolužiaci z 3. E naopak privítali v Poprade svojich nemeckých partnerov z Kyritzu. Bilinkári hostili ešte jednu zahraničnú návštevu. V rámci projektu Medzinárodný výmenný týždeň k nim zavítali študenti zo Zernike College v holandskom meste Groningen.

Štvrtáci mali exkurziu do Banskej Štiavnice, kde boli v Slovenskom banskom múzeu, sfárali do bane a zastavili sa aj pri hrobe Márie Pischlovej – múzy známeho romantického básnika Andreja Sládkoviča. Študenti oboch štvrtáckych tried majú za sebou ešte ďalší zaujímavý „výjazd“. V martinskom Slovenskom komornom divadle si pozreli vynikajúcu drámu Vojna nemá ľudskú tvár a v Oravskej galérii v Dolnom Kubíne sa zoznámili s výberom diel známeho predstaviteľa pop-artu Andyho Warhola.

Piataci sa vybrali na exkurziu do neďalekého v Nestville Parku v Hniezdnom, kde videli v praxi rôzne chemické procesy. Jedna piatacká trieda má za sebou už aj stužkovú.

No a pre všetkých bilingvalistov boli určené dve zábavné podujatia. Prvým bol tematický Halloween day, keď atmosféru strašidelného prostredia dotvárali nielen patrične zamaskovaní žiaci, ale aj výzdoba, o ktorú sa postarala Žiacka školská rada.

Druhou, dlho očakávanou, akciou bola imatrikulácia prvákov. Ako to už tradične býva, ani tento rok neunikli bilingvalistickí nováčikovia prekérnym úlohám, ktoré si pre nich pripravili tretiaci. Čo je väčším umením – prežiť 20 hodín nemčiny týždenne alebo jednu hodinu na farme? Na túto otázku si prváci museli odpovedať sami. Ich úlohou bolo dojenie mlieka, šľahanie vajíčok či zákerný kvíz. Nováčikovia všetko statočne a so cťou vydržali a odmenou im bola diskotéka, na ktorej sa zabavili spolu so staršími spolužiakmi.

Tak aj toto majú za sebou popradskí bilingvalisti. Ani ďalšie mesiace školského roka nebudú v ich programe chýbať zaujímavé podujatia.

Spojená škola Dominika Tatarku - exkurzia 11/2017
8
Galéria
Foto: Mária Goláňová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM