Peter Handzuš Rôzne

Modernizácia trate pod Tatrami: Železnice vyhlásili súťaž za 95 miliónov eur

V rámci modernizácie trate sa vybuduje a zrekonštruuje sedem železničných mostov, dva podchody pre cestujúcich a 17 472 m2 protihlukových stien.

Ilustračný obrázok k článku Modernizácia trate pod Tatrami:  Železnice vyhlásili súťaž za 95 miliónov eur
Zdroj: TASR

Železnice Slovenskej republiky vyhlásili verejné obstarávanie na modernizáciu železničnej trate Žilina – Košice, konkrétne 1. etapy úseku Liptovský Mikuláš – Poprad Tatry (mimo), ktorý predstavuje úsek Poprad – Lučivná. „V piatok 30. júna 2017 bolo oznámenie o vyhlásení verejného obstarávania zverejnené v Úradnom vestníku Európskej únie a 3. júla 2017 vo Vestníku verejného obstarávania. Cieľom stavby je modernizovať železničnú infraštruktúru medzi Popradom a Lučivnou, keďže tento úsek je súčasťou siete TEN-T a európskeho železničného koridoru č. Va Bratislava – Žilina – Košice,“ uviedla Martina Pavliková, hovorkyňa ŽSR.

Predpokladaná hodnota zákazky je 95 502 992,71 EUR bez DPH, bola stanovená na základe Štúdie realizovateľnosti a bude spolufinancovaná z eurofondov. Lehota na predkladanie ponúk uplynie 07.09.2017 (štvrtok) o 08:30 hod..

Výstavba úseku Poprad – Lučivná v celkovej dĺžke 12,879 km je rozdelená na tri ucelené časti stavby:
Traťový úsek Poprad – Svit
ŽST Svit
Traťový úsek Svit – Štrba

Po modernizácii budú môcť týmto úsekom jazdiť vlaky rýchlosťou do 160 km za hodinu. V rámci modernizácie sa vybuduje a zrekonštruuje sedem železničných mostov, dva podchody pre cestujúcich a 17 472m2 protihlukových sti­en.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM