Monika Vengrínová Kultúra

Módna prehliadka v Poprade. Netradičné modely šiat zaujali

Hoci je Popradčanka, dlhé roky žije v zahraničí. Teraz sa však do rodného mesta vrátila, aby si tu splnila svoj sen. V sobotu večer tak v jednom z popradských klubov mladá módna návrhárka Valeria Valerka Závacká uskutočnila svoju prvú módnu prehliadku. A s veľkým úspechom.

Ilustračný obrázok k článku Módna prehliadka v  Poprade. Netradičné modely šiat zaujali
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

„Chcela som, aby moja prvá prehliadka bola v meste, v ktorom som sa narodila. Už dlho žijem v zahraničí a tam je to jednoduchšie. Tu ešte nie som známa, ale rada by som to zmenila. Chcem zviditeľniť Poprad, seba i svoj tím, ľudí okolo mňa. A zároveň tak poďakovať všetkým, ktorí mi dali šancu,“ hovorí návrhárka, ktorá počas večera predstavila päťdesiatku modelov.

Diváci mohli vidieť krásne kokteilové a spoločenské šaty, ale na svoje si prišli i vydajachtivé ženy, keď modelky predviedli sedem modelov svadobných šiat z dielne návrhárky. „Moje šaty sú jedinečné tým, že ešte nikdy nikde také neboli. V salónoch vždy vidím veľké, robustné róby. Moje sú iné. Chcem tak ľuďom ukázať, že sa dá prísť na chuť aj móde, možno i trochu inej, než na akú sú zvyknutí,“ predstavuje svoju kolekciu večerných a svadobných šiat Valerka Závacká.

Zaujímavosťou prehliadky bol fakt, že všetky modely predvádzali modelky, ktoré sú síce krásne, ale kvôli svojej nižšej výške, nemajú šancu uplatniť sa na predvádzacích mólach. Valérka Závacká však nešije len pre nich: „Moje modely sú pre všetkých. Šijem na mieru, na objednávku. A už pracujem aj na svojom vlastnom butiku. Zatiaľ je to však prekvapenie.“

Určite sa tak máme na čo tešiť. Krásne modely šiat, ktoré Popradčania mohli vidieť, sú toho zárukou. Obzvlášť, ak sa k tomu pridá talent a cieľavedomosť. „Stať sa módnou návrhárkou bol môj sen od malička. Na školu ma však nevzali pre nedostatok miesta, takže teraz som veľmi rada, že som si mohla splniť svoj sen,“ uzatvára Valerka.

Módna prehliadka v  Poprade. Netradičné modely šiat zaujali
1
Galéria
Módna prehliadka v  Poprade. Netradičné modely šiat zaujali
24
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM