Peter Handzuš Správy

Mokoš sa stretol s Figeľom. Družne debatovali o Vysokých Tatrách

Podpredseda NR SR a predseda KDH Ján Figeľ dnes v rámci poslaneckého výjazdu navštívil rozlohou najväčšie slovenské mesto Vysoké Tatry. Stretol sa s primátorom mesta Jánom Mokošom a ich rokovanie sa týkalo súčasných problémov obyvateľov i návštevníkov tohto vzácneho a výnimočného územia Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Mokoš sa stretol s Figeľom. Družne debatovali o Vysokých Tatrách
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Spoločne diskutovali o potrebe systémovejšieho prístupu a dlhodobej podpory pre Vysoké Tatry nielen z úrovne regiónu, ale aj z úrovne štátu. „Z našej strany by sa tá podpora od štátu mala týkať hlavne budovania infraštruktúry, či už ciest, chodníkov, parkovania a osvetlenia, ale aj obnovy historických budov, boli by to peniaze predovšetkým na zveľadenie a skrášlenie tohto kúta Slovenska,“ uviedol Mokoš.

Obaja sa zhodli na tom, že aj malé investície v Tatrách majú veľký význam pre obraz Slovenska v zahraničí a pre ochranu, zveľadenie a rozvoj Vysokých Tatier. Figeľ po rokovaní zdôraznil, že „cestovný ruch je jedným z rozhodujúcich zdrojov zamestnanosti a celkového rozvoja Slovenska, osobitne regiónov ako sú Spiš, Liptov, Orava a Kysuce. Celoštátny dotačný systém, ktorý od začiatku roku 2012 u nás funguje, prináša novú finančnú motiváciu pre sektor turizmu, a treba ho podporiť aj v budúcoročnom štátnom rozpočte.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM