Martin Károly Rôzne

MONITOR: Ľudia idú pre Gorilu do ulíc

Na sociálnej sieti sa formuje protest, ktorého účastníci plánujú vyjadriť svoj postoj k obsahu spisu Gorila. Na piatok 27. januára ohlásili organizátori dvojhodinovú demonštráciu. Informuje o tom spravodajský portál Aktuálne.sk.

Udalosti okolo kauzy Gorila budú tak prvý raz konfrontované s verejnou mienkou priamo v uliciach. Podľa portálu sa protest objavil na internete už koncom decembra minulého roka a v súčasnosti je široko diskutovanou témou.

Protest sa začne na Námestí SNP v Bratislave, kde bude sprievodný program. Po jeho skončení bude protestná akcia pokračovať sprievodom na Hodžovo námestie pred Grassalkovičov palác,“ plánujú organizátori. Demonštranti by sa mali následne presunúť pred budovu Národnej rady SR, kde chcú vytvoriť symbolickú reťaz. „Banány pre gorily sú vítané,“ znejú inštrukcie pre potenciálnych účastníkov protestu.

Podľa Aktuálne.sk sa občania na kauze aktívne zúčastňujú aj v dokazovaní či vyvracaní faktov zo spisu. Na stránke Google docs niekto vytvoril dokument pod názvom Gorilagate, do ktorého návštevníci môžu voľne vpisovať svoje poznámky a označovať overené časti. Stránka je podľa popisu pravidelne zálohovaná pre prípad útoku hackerov. V prípade, že sa ho niekto pokúsi vymazať, bude opäť obnovený.

Zdroj a foto: TASR

<object style=„height: 345px; width: 420px“><param name=„movie“ value=„http://ww­w.youtube.com/v/9–3P_cjCbmE?ver­sion=3&feature=pla­yer_detailpage“><pa­ram name=„allowFu­llScreen“ value=„true“><param name=„allowScrip­tAccess“ value=„always“><em­bed src=„http://w­ww.youtube.com/v/9–3P_cjCbmE?ver­sion=3&feature=pla­yer_detailpage“ type=„application/x-shockwave-flash“ allowfullscre­en=„true“ allowScriptAc­cess=„always“ width=„420“ height=„345“></ob­ject>

video: youtube.com

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM