Ľubomír Hudačko Krimi

Muž prenasledoval Kežmarčanku a vyhrážal sa: Pred jej bytom si chcel podrezať žily!

Muž takto konal i napriek tomu, že mu bolo už v roku 2016 súdom uložené neodkladné opatrenie a to zákazom priblíženia sa k tejto žene.

Ilustračný obrázok k článku Muž prenasledoval Kežmarčanku a vyhrážal sa: Pred jej bytom si chcel podrezať žily!
Zdroj: Dnes24.sk

Muž (38) zo Spišskej Belej bol obvinený z trestného činu nebezpečného prenasledovania spáchaného v súbehu s trestným činom marenie výkonu úradného rozhodnutia. Dnes24.sk o tom informovala Prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

„Tento muž neustále a opakovane atakoval jednu Kežmarčanku v mieste jej bydliska, v práci aj na iných miestach. Vyhľadával jej prítomnosť a to aj napriek tomu, že sa žena jednoznačne vyjadrila, že si to nepraje a že je to pre ňu obťažujúce. Kontaktoval ju aj telefonicky a mailom, Kežmarčanka muža žiadala aby jej dal pokoj,“ uviedla hovorkyňa.

Obava o život

Zašiel podľa jej slov až tak ďaleko, že si prítomnosť ženy vyžadoval aj pod hrozbami, že si siahne na život.

„Dokonca si chcel pred dverami jej bytu podrezať žily. Konanie muža vzbudzovalo u ženy obavu o jej život i zdravie a v značnej miere jej zhoršovalo kvalitu života,“ vysvetlila ďalej Ligdayová s tým, že muž takto konal i napriek tomu, že mu bolo už v roku 2016 súdom uložené neodkladné opatrenie a to zákaz priblíženia sa k tejto žene ako aj zákaz kontaktovať ju rôznym spôsobom.

„Polícia muža zadržala, bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Ak sa obvinenému vina preukáže, hrozí mu trest odňatia slobody až na tri roky,“ dodala na záver hovorkyňa.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM