Peter Handzuš Krimi

Muž sa s vidlami v ruke vyhrážal zabitím. Skončil v cele policajného zaistenia

Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Spišská Belá vzniesol v utorok obvinenie pre prečin nebezpečného vyhrážania voči 29-ročnému mužovi z obce Jurské.

Ilustračný obrázok k článku Muž sa s vidlami v ruke vyhrážal zabitím. Skončil v cele policajného zaistenia
Zdroj: Policajný zbor SR

Obvinený muž mal podľa krajskej policajnej hovorkyne z Prešova Jany Migaľovej v pondelok (1. 7.) dopoludnia na autobusovej stanici v Kežmarku slovne napadnúť miestneho 59-ročného muža so slovami, aby "na neho nepozeral, že toto nie je ešte všetko a že útok bude ešte pokračovať, že večer príde k nemu a k jeho synovi“.

Obvinený muž skutočne v ten večer podišiel k rodinnému domu tohto muža, vyhrážal sa celej jeho rodine a vidlami, ktoré si priniesol so sebou, rozbil sklenenú výplň na okne kuchyne. „Vyhrážkami voči celej rodine vzbudil u poškodeného dôvodnú obavu o ich životy a zdravie,“ dodala hovorkyňa.

Obvinený muž následne prešiel k druhému rodinnému domu a vidlami, ktoré mal stále so sebou, aj tam rozbil sklenenú výplň na dvojitom okne kuchyne. V tom čase sa v dome nachádzal 24-ročný miestny muž. „Obvinený sa opätovne vyhrážal všetkým zabitím a len čo poškodený mladý muž vyšiel pred dom, tak na neho fyzicky zaútočil vidlami v snahe pichnúť ho do oblasti brucha. Opakovanými vyhrážkami, ako aj samotným útokom vzbudil obvinený aj u tohto poškodeného dôvodnú obavu o život a zdravie,“ upozornila Migaľová.

Útočníka zadržala hliadka Obvodného oddelenia PZ Spišská Belá a následne ho umiestnili v cele policajného zaistenia. Na muža bude podľa hovorkyne spracovaný podnet na jeho vzatie do väzby.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM