Monika Vengrínová Krimi

Muž pri vybavovaní úveru v popradskej banke zneužil doklady totožnosti: FOTO hľadaného podozrivého!

Pri vybavovaní úveru v popradskej banke došlo podľa polície k zneužitiu dokladov totožnosti a navyše k uvedeniu nepravdivých údajov. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu úverového podvodu v štádiu pokusu. Podozrivého muža zachytili kamery banky!

Ilustračný obrázok k článku Muž pri vybavovaní úveru v popradskej banke zneužil doklady totožnosti: FOTO hľadaného podozrivého!
Zdroj: Policajný zbor SR

„Doposiaľ neznámy muž prišiel do jednej z bánk v Poprade, kde požiadal o poskytnutie spotrebného úveru vo výške 4200 eur. V žiadosti o úver, ktorú podpísal, uviedol, že je poberateľom plného invalidného dôchodku a zároveň predložil Potvrdenie o výplate dôchodkových dávok potvrdené poštovou pečiatkou sociálnej poisťovne a Potvrdenie o výplate dôchodku potvrdené pečiatkou pošty,“ informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik.

Ako ďalej hovorca uviedol, po overení potvrdenia o výplate dôchodkových dávok pracovníkom banky a následnom nepotvrdení predmetného potvrdenia zo strany sociálnej poisťovne, bol úver zamietnutý. Podľa polície uvedením nepravdivých údajov v žiadosti ohľadom svojho príjmu a schopnosti splácať poskytnutý úver mal muž banku uviesť do omylu v otázke splnenia podmienok na poskytnutie úveru, alebo na jeho splácanie. Banke nebola spôsobená žiadna škoda.

„V priebehu vyšetrovania bolo zistené, že neznámy muž zneužil pri vybavovaní úveru doklady totožnosti – občiansky preukaz, preukaz poistenca – istého muža zo Smižian, ktorý ich stratil v septembri 2013,“ uviedol hovorca.

Polícia ohľadom vyšetrovania tohto prípadu hľadá podozrivého muža, ktorého zachytili kamery banky. Doposiaľ sa ho však nepodarilo identifikovať. V prípade, že ste spoznali podozrivého na fotografii, prípadne máte informácie o jeho pobyte a pohybe, kontaktujte odbor kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru Poprad. Informácie o podozrivom mužovi môžete oznámiť aj na telefónnych číslach 0961 893 601 alebo na známom telefónnom čísle 158.

Podozrivý z pokusu o úverový podvod
3
Galéria
Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM